Tomatsuppe
Hjemmelaget tomatsuppe lages like raskt som en posesuppe, men smaken derimot.....Er som natt og dag !! Har du først smakt hjemmelaget, lager du den garantert oftere i fremtiden. Ofte blir tomatsuppe til en enkel lunsj. Har du derimot i fullkorn pasta, kylling/kalkun pølser, egg og krutonger, har du en mettende suppe som uten problemer kan serveres som middag. Oppskrift til 3-4 personer 1 stor gul løk 1 ss hvitløk pure / eller 1 fedd hvitløk 2 ss tomat pure 1 ss sukrin gold 1 boks (400g) hakket tomat 6 dl kylling kraft / eller grønnsak kraft 1 dl lett melk 1 dl lett matfløte 1 ss tørket timian 1knivspiss chili pulver salt & pepper Eventuelle rester av ferske tomater er supert å ha oppi 4 stk kylling & kalkun pølser 60 g pastaskruer , fullkorn 4 hardkokte egg Krutonger, men ikke et must
Slik gjør du
Kok pasta som anvist på pakken. Kok egg i 8 minutter. Kutt løk i terninger og stek i litt olje. Tilsett hvitløk, tomat pure og sukrin Ha så i kraft og hakkede tomater Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper og juster gjerne med mer sukrin og chili . Kjør suppen glatt med en stavmikser. Skjær pølser i skiver og ha i den ferdig kokte pastaen . Egg og krutonger kan du servere i egne skåler .
Tips
Har du med suppen på termos i påsken og ikke vil ha i pasta og pølse, dropp det. Ha eller med pannekaker og ha til suppen :) Søk gjerne i søkefeltet for oppskrift på pannekaker!