Tomatpesto
Brukes i pasta, på pizza, på brød, i salat, på fisk, lomper, m.m.
Tomatpesto er bare så godt! Hjemmelaget kan ikke sammenlignes med de ferdige de selger på glass i butikken!
Tar ikke mange minuttene å snekre sammen et glass og du kan bruke pestoen til så utrolig mye. Stappfull med god smak og kan brukes til å løfte de fleste retter til det bedre.
Brukes i pasta, på pizza, på brød, i salat, på fisk, lomper, m.m.
Vi laget denne i går, da vi skulle bake
Å bruke denne pestoen i brødet, gir brødet en veldig god smak.
Alle burde ha hjemmelaget pesto i kjøleskapet uansett farge. Du finner flere pesto oppskrifter laget av meg
Lag den, så forstår du hvorfor!
OPPSKRIFT
- 1pk soltørkede tomater ( 100g) bløtlegg i varmt vann mens du gjør klart alt det andre
- 1 pose pinjekjerner
- 1 kinesisk hvitløk /1-2 fedd
- 1 ss presset sitron saft
- 1 dl revet parmesa
- 2 dl raps og olivenolje ( ha mer om du ønsker tynnere konsistens )
- salt og pepper
Slik gjør du
- Rist pinje kjernene i en tørr stekepanne i Ca. 1 minutt.
- Ha alt oppi en blender og kjør til den blir glatt og fin. Juster med olje til riktig konsistens og smak til med salt og pepper.