Havregrynsvafler
4 dager igjen til vaffeldagen og her kommer enda ei oppskrift på vafler til deg!
4 dager igjen til vaffeldagen og her kommer enda ei oppskrift på vafler til deg!
I denne oppskriften er mesteparten av melet erstattet med havregryn og gjør de dermed sunnere og en bedre metthetsfølelse.
De kan spises til frokost/lunsj/kveldsmat/kaffe mat så vel som dessert.
Disse vaflene ble servert med mager Kesam. som ble blandet med litt Blåbær syltetøy uten tilsatt sukker fra Lerum.
Trenger ikke massevis av sukker i en vaffelrøre for at vaflene skal bli god!
Oppskrift
- 3 egg
- 4 ss sukringold
- 1 ts kardemomme
- 1 ts vaniljepulver /vaniljesukker /dråper av natreen e.l
- 1 stor ts bakepulver
- 2 ss smør eller kokosolje
- 5 dl havregryn
- 3 dl skummet kulturmelk
- 3 dl lettmelk
- 5 ss hvetemel eller sammalt hvetemel
Slik gjør du
- Legg havregryn i bløt med melken i 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser.
- Tilsett egg og sukker. Ha deretter i resten og bland godt.
- La røren stå å svelle noen minutter før du begynner å steke.
Tips: Ha gjerne vafler med i matpakken til deg selv eller barna!