I dag deler jeg oppskrift på 2 forskjellige omelett muffinser med deg. En nokså spicy TEX-MEX variant og en mildere variant med kyllingbacon. Disse må du bare lage!
Disse er lekende lett å lage. I tillegg kan de nytes kald som varm.
De egner seg spesielt godt til frokost/lunsj og matpakke. Men kan med små justeringer bli en deilig middagsrett også.
Da legger du til en god salat og gjerne noe grove brødskiver. Matlaging trenger ikke være avansert for at det skal bli godt.
Du må gjerne lage doble oppskriften
De kan fryses ned, ellers er de holdbar noen dager i kjøleskapet.
Muffinsene kan du enkelt varmes opp igjen, enten i mikro ovn eller i airfryer.
Steketid for omelett muffins i airfryer finner du i oppskriften.
Spicy Tex-Mex for de voksne
Vi laget disse til lunsj på lørdag og som vanlig delte vi med våre gode naboer, som også har blitt det faste «testpanelet».
De syns at tex-mex muffinsene var helt himmelsk, fordi de aldri hadde smakt noe lignende. Smakene eksploderte og det var helt uventet.
Det eneste jeg sa i forkant, var at de var noe spicy. Ikke noe du serverer barn som ikke er vant med sterk mat for å si det sånn.
Ungene elsket derimot de med kyllingbacon. Droppet å ha løk. men det må du mer enn gjerne ha i dine altså.
Jeg håper du vil teste dem ut og setter alltid pris på tilbakemeldinger. Så fortell meg gjerne hva du synes❤
Ingredienser grunnoppskrift til 6 muffinser
- 5 egg
- 2-3 spiseskjeer lett matfløte
- 1 liten klype salt
- 1 god neve revet ost, jeg brukte en mix av Norvegia og Mozzarella
- 1 god teskje bakepulver
- 1/2 rund hvitløk, eller 1 fedd
- 1,5 teskje pizzakrydder fra Cemo, eller lignende kryddermiks ( kan droppes og heller bruke salt& pepper )
- kvernet pepper
Fyll TEX-MEX
- 2 ss Revet cheddar
- 2 ss Chunky salsa hot eller medium
- 2 ss Jalapenos
- 2 ss paprika
Fyll med Kyllingbacon
- 3 ss kyllingbacon i terninger, kan byttes ut med skinke eller vanlig bacon
- 2 Cherrytomater
- 2 snack paprika eller vanlig paprika som tilsvarer omtrent 3 ss paprika
- Hakka persille
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 175℃. Pensle muffins brettet godt hvis du steker de direkte i formen. Ellers kan du bruke muffins former å sette nedi.
- Vask og kutt alle grønnsaker.
- Legg alle ingrediensene til hver variant i sin skål.
- Miks sammen omelett-grunnoppskriften i en stor bolle. Visp eggene lett først, ha deretter i de øvrige ingrediensene.
- Legg fyllet nedi muffinsformene, fyll opp halve formen. Så heller du over omelett miksen. Rør forsiktig med en gaffel, sånn at alt blir fordelt.
- Sett i ovnen og stek på 175° i Ca. 20-25 minutter. Stikk eventuelt en tannpirker eller lignende nedi og kjenn at de er ferdig.
- I AIRFRYER stekes de på 170 ℃ i Ca. 15 minutter. Her varierer også steketid noe, ettersom modellene ikke er like. I airfryer, brukte jeg silikonformer, som jeg satt rett ned på rista.
Vil du se min digge pizza omelett, ta en titt her