Alt-i-1- Spagetti Carbonara | matpaaminutter

 

Alt i 1 gryte må være drømmemiddagen! «ONE POT PASTA»

Når alt er kuttet opp er det bare å legge alt i gryten, krydre og sette lokket på!

I mellomtiden kan du dekke bordet eller gjøre noe annet spennende

Dette er den andre spagetti gryten jeg legger ut her på Bloggen.

Den forrige var tomatisert og er svært populær!

Full av god smak som lett krydrer en grå hverdag. Vi går jo tross alt mot høst!

Pasta Carbonara liker de aller fleste vil jeg tro. Nå er ikke dette klassikeren. For der er det eggeplommer sammen med osten ig uten fløte. Men smaken minner om klassikeren.

Denne versjonen er en «Dæsj» sunnere enn orginalen!!

Mindre fett og mer grønnsaker!

Liker du ikke grønnsakene jeg har brukt her, ikke fortvil. Bytt dem ut med DINE favoritter.

Dette trenger du til 4 personer

  • 5oo-600 g kyllingfilet
  • 1-2 rødløk
  • 3 modne store tomater
  • 6-7 cherry tomater
  • 1/2 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1/2 brokkoli
  • 30-40 g parmesan, ha gjerne litt ekstra til å strø over på tallerken
  • 100g kalkunbacon
  • 3dl lett matfløte
  • 4 dl kyllingkraft (fond utrørt i vann)
  • 250 g spagetti, gjerne fullkorn ( Morelli Pasta er A M A Z I N G , bare et tips)
  • 1-2 ts peppermix ( personlig er jeg veldig glad i pepper, men prøv deg frem)
  • 1 ss urtesalt , har du ikke tilgjengelig kan du lage ditt eget. Bland salt og tørkede urter.
  • gressløk/persille /Chili olje
 

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene opp i strimler og brun lett i en stekepanne på begge sider. Krydre med salt og pepper.
  2. Stek kalkunbacon i samme panne mot slutten. Du kan droppe å forhåndsteke kjøttet, det vil uansett bli kokt i gryta.
  3. Kutt grønnsakene og fres lett i olje i en stor panne, men spar på brokkolien. Ha på kraft, fløte og eventuelt litt vann ved behov. Ha i spagetti. legg i Kyllingen og kalkunbacon samt parmesan, urtesalt og pepper. Sett på lokk og kok opp.
  4. La det stå å småkoke i Ca.15 minutter.
  5. Ha i mer væske om det trengs, da vann eller litt lett melk.
  6. Ha i brokkolien siste 7-8 minuttene. Ha over hakkede urter og ha revet parmesan og chiliolje til dem som ønsker det

Kommentar:

Denne Spagetti gryten smaker utmerket dagen etter også, kanskje enda bedre til og med:)

Når du varmer den opp igjen må du tilsette mer veske.

Du kan også ha den over i en ildfast form og gratinere i ovnen med ost på.

 

Kjekt om du vil prøve denne oppskriften og så håper jeg at den faller i god smak hos deg og dine også:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »