Airfryer burger med viltkjøtt

Airfryer viltburger med sopp og tyttebærkrem | matpaaminutter

Airfryer viltburger

En skikkelig «must have» på burgerfronten!

Er du av de heldige som har fått takk i hjortekjøtt eller annet viltkjøtt er dette en burger du bare må prøve. Selv om jeg har tilberedt denne i airfryer, så kan du steke den i panna altså og ta burgerbrød i ovnen.

Det er virkelig synd at norsk viltkjøtt ikke er lett tilgjengelig i butikkene. Jeg vurderte faktisk å droppe å ha den med i boka, da jeg ønsket at ingrediensene i boka mi skulle være lett tilgjengelig. Hva tenker du om det?

Jeg gikk fra kjede til kjede og spurte etter hva de hadde av viltkjøtt og må si jeg ble enormt skuffet over utvalget. Tenk at det beste kjøttet fra høstens vilts sesong må kjøpes på finn om du ikke har en jeger i familien.!!

Om du ikke får tak i hjortekjøttdeig, eller annet vilt. Kan du bruke kjøttdeig. Krydre litt ekstra godt med vilt krydderet.

Håper du får lyst å teste den ut, god helg❤️

Airfryer burger med viltkjøtt
Airfryer Trude viltburger med sopp og tyttebærkrem

Burgere

  • 500 g hjortekjøttdeig eller annen kjøttdeig fra vilt
  • 4 hamburgerbrød
  • 150 g babonskiver

Viltkrydder

  • 1 ts knuste einebær
  • 1 ts knust rosepepper, eller peppermiks
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
  • 3 ss fløte

Hurtigsyltet rødløk

  • 2 mellomstore rødløk
  • 0,5 dl 7%eddik
  • 1 dl kaldt vann
  • 0,5 dl sukker, eller mer om du foretrekker en søtere smak
  • 1 knivspiss pepper

Tyttebærkrem

  • 3 ss tyttebærsyltetøy
  • 5 ss creme fraiche

Garnityr

  • 3 medium store sjampinjonger
  • 2-3 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • crispsalat
airfryer viltburger med sopp og tyttebærkrem
Airfryer Trude viltburger med tyttebærkrem
  1. Forvarm airfryeren til 185℃. Finhakk bacon, og bland det inn i kjøttdeigen. Tilsett krydder og fløte, og bland godt. Form til 4 burgere og stek dem i airfryeren i 10-12 minutter for medium til gjennomstekt.
  2. Skrell og løken i tynne skiver. Bland sammen de øvrige ingrediensene i en skål og ha så løken oppi. Denne kan du med fordel lage i forveien, men funker også utmerket på de dagene man ikke er forberedt.
  3. Lag tyttebærkremen ved å blande sammen syltetøyet med creme fraiche.
  4. Ha burgerbrødene i airfryeren de siste 2 minuttene sammen med kjøttet. Bare å legge dem oppå kjøttet. Stek soppen i en varm stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper.
  5. Ha tyttebærkrem på begge brødene og bygg deretter opp med salat-rødløk-kjøtt-sopp-salat-rødløk-sopp-brød.
  6. Har du tyttebærkrem og eller sopp til overs, server som tilbehør.

Ønsker du å lage deilige søtpotetfries til burgeren?, så finner du oppskrift og fremgangsmåte HER

Ønsker du smakfulle båtpoteter ved siden av finner du det HER

Skal du fylle kurven med båtpoteter, er det ingenting i veien for å legge kjøttet oppå potetene, eventuelt kan du steke potetene først og sette de til siden, eller la de stå i stekeovnen på 75℃.

Følg meg gjerne på Instagram

Her poster jeg ofte og du kan se høydepunkter og reels med matlaging i airfryer m.m.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA her. Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+