Banan chips laget i airfryer

Airfryet banan chips | matpaaminutter

Airfryet bananchips oppskrift av matpaaminutter

Banan chips du kan brukes i frokostblandinger, som snacks eller på is og lignende.

Jeg spurte mine følgere på Instagram og Facebook via en avstemning om det var interesse for oppskrift på banan chips.

Der var det ikke overraskende delte meninger om. Men flere antydet at det kanskje kunne være aktuelt å prøve. Selv om dette ikke kommer til å bli en topp10 oppskrift, er det likevel fint å kunne dele. variasjon er viktig.

I denne oppskriften er det viktig, for best resultat og ikke ha for overmodne bananer. Det er også viktig å ikke kutte dem i for tynne skiver og at de ikke ligger oppå hverandre. Bananene har en tendens til å feste seg godt i underlaget, og det er derfor ekstra viktig å olje flaten godt på forhånd. Dessuten er det nesten umulig å shake/riste underveis. jeg har laget dette mange ganger med forskjellige grader og tider og denne er det jeg føler gir det beste resultatet.

Bananchips laget i airfryer
Airfryet banan chips

Du trenger

  • 2-3 bananer
  • 2-3 ss olje
  • flaksalt, eller annet krydder

Slik gjør du

  1. Skrell bananene og del dem opp i skiver, tynne, men ikke løvtynne. Pensle bunnen av airfryeren eller spray med litt olje.
  2. Spre bananskivene utover kurven/risten, spray, eller pensle på et tynt lag olje og ha over flaksalt.
  3. Stek bananene på 155℃ i ca. 30-35 minutter. Sjekk dem underveis. De skal være godt gyllen og du skal kjenne antydning til sprøhet. Men de vil også bli mer sprø mens de kjøler seg ned på en rist. Så bruk en stekespade til å løfte dem forsiktig ut. Oppbevar dem mørk og kjølig, gjerne på et glass med lokk.

Tips: Du kan også bruke et bakepapir, eller en silikon matte under bananene, så det er nok vekt som gjør at det ikke flyr opp i varmeelementene.

For andre søte fristelser og snacks i airfryer, se her:

Brownie i airfryer, oppskrift HER

Bakte pærer med granola, oppskrift HER

Sprøstekte kikerter, oppskrift HER

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+