Airfryet biff | matpaaminutter

 

Om du kan lage biff i Airfryer ?

Det er klart du kan!!

Nå er det ikke slik at det går fortere å steke biffen. En standard 200 g medium tykkelse tar ca 8 minutter til medium stekt. 

Biff som entrecote og ytrefilet er det jeg vil anbefale. Da kjøttet har noe fett. JEg bruker ikke tilsette fett når jeg steker biff. Noen ganger litt godt smør, men da for smakens skyld. En gang i blant hender det også at vi marinerer biffen i forkant. 

Fordeler med biff i Airfryer

Her slipper du også stekefett som spruter utover komfyren. I tillegg trenger de fleste modeller 0 oppvarming. i forkant. 

I gruppen vår på Facbeook Enklere og sunnere matlaging med airfryer se her, er det svært mange som allerede har delt gode erfaringer rundt biff i airfryer.

Bilder og oppskrift i dette innlegget er fra 2017. Mye har endret seg siden da. Airfryere har blitt bedre og ange har oppdaget at den gjør hverdagen enklere og sunnere.

Enklere og sunnere matlaging med Airfryer

Har du sett disse to artiklene her:

Glem feit frityrmat-nå kan du fritere med luft, verdt å lese.

Eller intervjuet jeg deltok i her : Air-Fryer: Kjøkkenmaskinen som alle snakker om.

Oppskrift til 1 person

  • 150 g ytrefilet
  • 200 g søtpotet
  • 1 champignon
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 ts kanel (valgfritt)
  • Salt og pepper, gjerne andre krydder også
  • Basilikum pesto, valgfritt Oppskrift her

Slik gjør du det:

  1. Skjær søtpoteter i staver og legg i kaldt vann i Ca. 30 minutter, gjerne lengre.
  2. Tørk de godt og ha søtpotetstavene i Airfryer og stek på 200 i Ca. 10 min. Her er det kuttet veldig tynt. Øk tiden hvis du har større staver.
  3. Ha deretter oppi biffen og grønnsakene. Stekes ytterligere i Ca. 6-7 min.Krydre biff og grønnsaker med salt og pepper og ha gjerne litt kanel på chipsen.

Kommentar:

Server med en skje pesto, eller ha pesto på grønnsakene mens du steker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »