Airfryet bollekake, stekt i AirfryerTrude tilbehørspakke

Airfryet bollekake med epler og karamellsaus | matpaaminutter

Inneholder annonselenker

Nydelig bollekake fylt med norske epler og karamellsaus, perfekt å lage nå som høsten er her!

Jeg vet det er utrolig mange som har ventet på denne oppskriften. Det er et par uker siden jeg laget den på snapchat og siden har det kommet mange meldinger og kommentarer i mine SOME kanaler. Beklageligvis for dere, har det ikke vært tid til å få den publisert her.

Nå er det endelig sesong for norske epler, endelig. Det er så godt. Skulle bare ønske vi hadde enda flere sorter å velge i hos de store kjedene. Så bor du et sted der det er marked eller lignende kan du være heldig å få tak i nyplukkede og kortreiste epler.

Håper du er glad i både gjærbakst, epler og karamell. For da syns jeg du skal prøve denne ut. Mine faste smakere, elsket denne og det håper jeg du vil gjøre også❤️

Flere lanseringer og tv opptreden på en og samme uke!

De to siste ukene har jeg hatt det ekstremt travelt. Jeg skal poste et eget innlegg om dette i morgen. Men jeg har hatt både boklansering, produktlansering og vært gjest på God morgen Norge den siste uka. Og kom hjem først i forgår etter 8 dager på reise i Oslo. Da ble det en snartur hjem for så kjøre på Kleppestø og signere bøker. I går morges gjestet jeg NRK P1, «god morgen Hordaland» hvor jeg laget 2 retter fra den nyeste kokeboken min, «Den store airfryer kokeboka 2 «. Den kan du for øvrig bestille HER.

Airfryer Trude tilbehørspakke ( inneholder 13 deler, og 16 enkelt produkter)

Silikonformen du ser på bildet over, er formen jeg brukte til bollekaken. Dette er en av produktene i den nye serien min som jeg har utviklet sammen med Panetti.no. Denne serien har vi jobbet med i ett år nå og den kan nå endelig forhåndsbestilles på nett.

1 x Lasagneform i silikon = 20,5 x 20,5 x 7,5 cm ( 9 cm med håndtak) (LxBxH)

Jeg gjorde et par siste justeringer på 3 av produktene, som nå dessverre gjorde at produktene ble noe forsinket fra fabrikken. MEn jeg kan love deg at det er verdt ventetiden. Her får du den ULTIMATE tilbehørspakken som inneholder alt det du trenger for å utnytte airfryerens fulle potensial til enhver rett du måtte ønske å lage. Dette er noe jeg virkelig har både savnet og det jeg har fått aller mest tilbakemeldinger på fra dere lesere siden jeg startet å dele min airfryer reise. Så derfor tok jeg saken i egne hender og er så glad og takknemlig for at jeg fikk med Panetti på laget. Denne tilbehørspakken er jeg virkelig stolt av. Produktene er av ypperste kvalitet, jeg elsker designet og jeg håper og tror dette blir en favoritt hos dere også.

Du kan lese mer og se alle produktene, størrelser og forhåndsbestille produktserien HER

AirfryerTrude på Snapchat👻

Denne bollekaken bakte jeg som sagt på snapchat sammen med mine følgere og abonnenter der en lørdag formiddag!

Abonner gjerne eller følg meg der om du vil se enda mer av hverdagen min/vår😍

Airfryet bollekake emd epler

Du kan se video av bollekaken HER

Du trenger

 • 500 g hvetemel
 • 100 g sukker
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ss vaniljesukker
 • 2,5 dl helmelk ( jeg erstattet halvparten med kondensert melk)
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 egg
 • 2-3 ss hvetemel til justering
 • 30 g kaldt smør
 • melk til pensling

Karamellsaus

 • 3 ss vann
 • 100 g sukker
 • 1,5 ss smør
 • 1,5 dl fløte

Fyll

 • 8 medium store norske epker
 • 1 ss smør
 • 2 ss sukker
 • 1 ss olivenolje
 • 50 g meierismør
 • 3 ss kanel
 • 4 ss sukker

Topping

 • kondensert melk
 • perlesukker

Kommentar: Trykk HER for å se video av karamellsausen

Slik gjør du

 1. Bland sammen alt det tørre i en bolle og rør gjøren ut i den lunkne melken. Ha det våte i det tørre ( inkludert egget)og elt i minst 10 minutter til den er glatt og fin. Ha i kaldt smør til slutt, litt av gangen og la det elte i 3 minutter. Tilsett et par skjeer hvetemel dersom deigen er veldig klissete. Sett den til heving på et lunt sted i minst 30 minutter, eller til den har fått dobbel størrelse.
 2. Lag karamellsausen.
 3. Rør sammen vann og sukker i en kjele og kok opp. Trekk kjelen til siden når du har fått en gylden og fin farge på karamellen. Dette tar kort tid, så du må stå og følge med.
 4. Ha smøret i karamellen og visp det godt inn, men vær forsiktig, det er ille varmt. Sett deretter kjelen tilbake på varmen og la den småkoke til du har fått passe tykk konsistens. Husk at den vil tykne noe, når den kjøles ned også. La den stå på benken til bruk
 5. Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Kutt eplene i små terninger. Ha dem i en form som tåler varme sammen med smør, olje, sukker og kanel ( bruk bare en liten skje av kanel og sukker blandingen her). Stek eple blandingen i airfryeren på 185℃ ca. 5 minutter. Rør litt om halvveis.
 6. Kjevle deigen ut til et rektangel. Pensle leiven med smeltet smør og strø over kanel og sukker. Deretter sprer du utover den varme eple blandingen og ruller sammen til en pølse.
 7. Nå kan du velge om du vil kutte pølsen opp i skiver og få snurrer, eller om du vil gjøre som meg….Fordel karamellsaus utover formen, men ikke i midten. Form deretter pølsen til en firkant og skjøt den sammen. Legg den oppå karamellsausen i formen/ evt. Bakepapir. Du kan spare litt til å ha ved siden av bollekaken eller smøre over når den serveres. Bruk en saks til å klippe opp deigen, ca. 1-2 cm tykke biter slik at du kan brette deigen vekselvis mot høyre og venstre rundt hele deigen.
 8. La den stå og etterheve på et lunt sted ( eksempelvis i airfryer på 40℃, eller i airfryer som er skrudd av.
 9. Ha litt vann i bunnen av airfryeren, en halv desiliter er nok. Pensle bollekaken med melk og stek den på 160℃ i 20 minutter. La den så hvile i airfryeren i minst 10 minutter før du pensler den med kondensert melk og strør over perlesukker. Løft den så forsiktig utav formen og la den stå på rist noen minutter før servering.

Kommentar: Steketider og temperatur kan avvike noe, da det er forskjeller på airfryere.

Jeg stekte min i Cosori Dual blaze. For å lykkes med gjærbakst er det viktig at du er kjent med din airfryer. På samme måte som du må bli kjent med nye stekeovner. Er bollene dine rå selv om du har fulgt oppskriften, må du rett og slett steke dem lengre. Det er også mulig du må justere tiden ned til 150℃ om du må steke lengre, for å unngå at de ikke overstekes på toppen. Men alle airfryere kan brukes til bakst. Jeg har testet det både i billige og dyrere modeller. Masse lykke til❤️

Airfryet bollekake, stekt i AirfryerTrude tilbehørspakke

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #burger #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #italiensk #jul #kosemat #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+