Bollekake med gresskarfyll | matpaaminutter

 

Luftig og nydelig bollekake du bare MÅ lage!!

Denne er fylt med gresskarkjøtt og kanel. Tilslørt med melisglasur og smaken av mandarin!

Gjærbakst i Airfryer

Denne gangen ble bollekaken stekt vår airfryer. Satt en vanlig springform oppå risten og bollene var ferdig på 12 minutter, uten noe forvarming. Hvem skulle vel trodd at baking kunne bli så bra i den maskinen!

Denne bollekaken kan du så klart bake i en helt vanlig stekeovn også.

Brukte en helt vanlig kakeform som jeg smurte godt og satt nedi airfryeren på rista.

Snart Halloween

Halloween nærmer seg og mange aner ikke hva de skal få brukt gresskarkjøttet til.

Jeg kan nesten love deg at etter du har laget denne, kommer du til å bruke mer gresskar i matlagingen hjemme.

Flaskegresskar, som vi har brukt her, selges året rundt i de aller fleste dagligvare butikker.

Gresskaret smaker godt og kan brukes til så mye. SOm i gjærbakst, pannekaker, muffins. Men også godt å steke og ha ved siden av kjøtt og fisk. Du kan lage pure, pommes osv. av gresskaret

Deilige pannekaker med gresskar, kommer det oppskrift på i helgen. Oppskrift på de finner du her


Snurrer med gresskar

bollekake med gresskar

Oppskrift til bollekake

  • 600 g gresskar, uten skall

Deig:

  • 600 g hvetemel ( i tillegg 2-3 ss hvetemel som blandes i helt til slutt)
  • 2 ss brunt sukker (kan erstattes med sukringold)
  • 1/2 pose tørrgjær til søte deiger
  • 2,5 dl lettmelk
  • 1 egg
  • 1 ss honning
  • 1/4 ts salt
  • 2 ss gresskarkjøtt (1/4 del av mosen)
  • 45 g smør, romtemperert

Fyll:

  • Resten av gresskarmosen
  • 2 ss smør
  • 1,5 ss kanel
  • 2 ss brunt sukker ( kan erstattes med sukrin gold)

Glasur:

  • 1 pk philedelhia lett kremost
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss smør
  • saften av 1 klementin
  • sukrin melis til ønsket tykkelse Evt vanlig melis
  • konditorfarge, valgfritt
 

Slik gjør du

1. Fjern skall og kjerner på gresskaret. Del i mindre biter og kok dem møre. Sil dem og mos med gaffel.

2. Bland lunken melk, med tørrgjær og sukker. Ha deretter i honning, 1/4 av gresskarkjøttet, egg og salt. Hell blandingen over i eltebollen og kjør på sakte hastighet. Kan økes til middels når deigen har «satt» seg. La den elte i minst 10 minutter.

4. Ha så i romtemperert smør. Ha i litt og litt om gangen mens du fortsatt elter deigen. Normalt sett må du her justere med 2 spiseskjeer hvetemel for ønsket konsistens. La den gå i 5 minutter til. Ta deigen over på en bordplate og elt for hånd noen minutter. Det skal ikke være behov for å ha mel på bakebordet. Ta en glutentest ( form deigen til en rund ball. trykk flaten av en fingertupp ned i deigen. Er det sprett i deigen, er den klar for heving) for å være sikker på at den er eltet nok. Sett til heving på et lunt sted tildekket med plast eller et klede i 1 time.

 

6. Fyllet Lager du slik, imens deigen hever. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk håndmikser eller visp til å blande det hele sammen.

7. Når deigen er ferdighevet, deler du den i to og kjevler ut et rektangel av hver. La den være ca. 1 cm tykk. Smør fyllet utover hele deigflaten, men la det være igjen 2 cm av ene kanten til, slik at du får brettet den inn til slutt. Rull sammen og del opp i 11 emner (22 totalt)

9. Fordel dem utover en smurt springform( min var 15 cm) Sett til heving i 30 minutter. Stekes på 200 grader i 12-15 minutter. La dem hvile på rist noen minutter å kjøle seg noe ned før du har utover glasuren.

11. Glasuren lages enklest ved å ha alle ingrediensene i en bolle, for deretter å piskes godt sammen med en håndmikser.

TIPS: dersom bollekaken skal fryses, vent med å ta på glasuren.


airfryet bollekake

#airfryermat #matpaaminutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »