Bollekake i Airfryer

Bollekake med gresskar | Airfryer | matpaaminutter

Bollekake i Airfryer

Luftig og nydelig bollekake du bare MÅ lage!

Her har jeg brukt gresskarkjøtt både i deigen og i fyllet. Gresskarkjøttet gjør at baksten får en deilig høstaktig farge i tillegg til en herlig smak. Bollene er både saftige og myke. Oppskriften er enkel å følge og du får garantert et bra resultat.

Håper du har lyst til å teste den ut, om du baker den i Airfryer eller i din stekeovn❤

Oppskriften er uten tilsatt sukker, men du må gjerne bake med hvis du liker det best.

Jeg har laget disse tidligere til en i familien som har diabetes som skulle ha med kaker/gjærbakst på jobben, Det ble suksess og de likte de kjempegodt!

Gjærbakst i Airfryer, noe du absolutt må prøve!

Denne gangen ble bollekaken stekt vår airfryer. Satt en vanlig springform oppå risten og bollene er ferdig på 12-15 minutter, uten noe forvarming. Hvem skulle vel trodd at baking kunne bli så bra i den maskinen! Jeg bruker å etterheve bollekaken i airfryer.

Setter den da på 40℃ og lar den stå i 25 min.

Denne bollekaken kan du så klart bake i en helt vanlig stekeovn også.

Brukte en helt vanlig kakeform som jeg smurte godt og satt nedi airfryeren på rista.

Størrelsen på kakeformen bestemmer hvor mange du får plass til. Du kan også kle «basketen»/kurven med bakepapir og legge de direkte oppi. Gjør hva som passer deg best. Av erfaring, går det enda raskere å steke boller som ikke ligger i form, sånn at du er obs på det.

Saftig bollekake med gresskarkjøtt i Airfryer

Snart Halloween

Halloween nærmer seg og mange aner ikke hva de skal få brukt gresskarkjøttet til.

Jeg kan nesten love deg at etter du har laget denne, kommer du til å bruke mer gresskar i matlagingen hjemme.

Flaskegresskar, som vi har brukt her, selges året rundt i de aller fleste dagligvare butikker.

Gresskaret smaker godt og kan brukes til så mye. Som i gjærbakst, pannekaker, muffins. Men også godt å steke og ha ved siden av kjøtt og fisk. Du kan lage pure, pommes osv. av gresskaret.

Selv om mage forbinder gresskar med Haloween, buker vi det året rundt. Da lettest å få tak i Hokkaido gresskar(flaske gresskar) som vi forøvrig brukte i dagens bakst

Deilige pannekaker med gresskar, kommer det oppskrift på i helgen. Oppskrift på de finner du her !

Vi pyntet bollekaken med edderkopper oktober 2019.

Halloween bollekake ed gresskar i Airfryer

Kaos imens kjøkken byttes ut

Selv om vi bor i et KAOS uten like akkurat nå, ble det tid til å bake bollekake igjen.

Planen var å oppgradere bilder i fjor, men det ble det ikke noe av, dessverre.

Som matblogger, blir det en god del bilder som skal dokumentere og inspirere. Noen med mobil og noe med kamera.

Hadde det vært kjekt å se » behind the scenes» av og til? Eller skal vi si dokumentasjon på hvor kaos det faktisk kan være til tider?

Oppskrift til 2 bollekaker eller 1 i langpanne

  • 600 g gresskar, uten skall ( kokt eller bakt )

Deig:

  • 600 g hvetemel ( i tillegg 2-4 ss hvetemel som blandes i helt til slutt)
  • 2 ss brunt sukker (kan erstattes med sukringold)
  • 1og 1 pose tørrgjær til søte deiger
  • 2,5 dl lettmelk, fingervarm
  • 1 egg
  • 1 ss honning / Sukringold sirup
  • 1/4 ts salt
  • 2 ss gresskarkjøtt (1/4 del av mosen)
  • 45 g smør, romtemperert ( has i deigen til slutt)
  • melk til pensling, hvis ønskelig

Fyll:

  • Resten av gresskarmosen
  • 2 ss smør
  • 1,5 ss kanel
  • 2 ss brunt sukker ( kan erstattes med sukrin gold)

Glasur:

  • 150 g Philedelhia lett kremost
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss smør
  • saften av 1 klementin
  • sukrinmelis til ønsket tykkelse, evt. vanlig melis
  • konditorfarge, valgfritt
 

Slik gjør du

  1. Fjern skall og kjerner på gresskaret. Del i mindre biter og kok dem møre. Sil dem og mos med gaffel. Eller bak gresskar i ovn eller Airfryer.
  2. Bland lunken melk, med tørrgjær og sukker. Ha deretter i honning, 1/4 av gresskarkjøttet, egg og salt. Hell blandingen over i eltebollen og kjør på sakte hastighet. Kan økes til middels når deigen har «satt» seg. La den elte i minst 10 minutter.
  3. Ha så i romtemperert smør. Ha i litt og litt om gangen mens du fortsatt elter deigen. Normalt sett må du her justere med 2 spiseskjeer hvetemel for ønsket konsistens. La den gå i 5 minutter til.
  4. Ta deigen over på en bordplate og elt for hånd noen minutter. Det skal ikke være behov for å ha mel på bakebordet. Ta en glutentest ( form deigen til en rund ball. trykk flaten av en fingertupp ned i deigen. Er det sprett i deigen, er den klar for heving) for å være sikker på at den er eltet nok. Sett til heving på et lunt sted tildekket med plast eller et klede i 1 time.
  5. Fyllet Lager du slik, imens deigen hever. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk håndmikser eller visp til å blande det hele sammen. Bekrivelse FORTSETTER under bildene
 
  1. Når deigen er ferdighevet, deler du den i to og kjevler ut et rektangel av hver. La den være ca. 1 cm tykk. Smør fyllet utover hele deigflaten, men la det være igjen 2 cm av ene kanten til, slik at du får brettet den inn til slutt. Rull sammen og del opp i 11 emner (22 totalt)
  2. Fordel dem utover en smurt springform( min var 15 cm) Sett til heving i 30 minutter. Eller hev i Airfryer/ovn på 40℃ i 25 minutter. Stekes på 180 grader i 12-15 minutter. Skru ned temperaturen til 170℃ siste 5 minuttene hvis du har en Airfryer med god effekt. Så de ikke blir svidde på toppen. La dem hvile på rist noen minutter å kjøle seg noe ned før du har utover glasuren.
  3. Glasuren lages enklest ved å ha alle ingrediensene i en bolle, for deretter å piskes godt sammen med en håndmikser.

Kommentar: Dersom bollekaken skal fryses, vent med å ta på glasuren.

Oppskrift og fremgangsmåte på gresskar snurrer eller snurrer i langpanne med gresskar, finner du oppskrift på HER

Kanelsnurrer med gresskarkjøtt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »