Hjemmelaget sprø osteboller med Jalapeno som smaker skikkelig godt, nam nam! Skal aldri mer kjøpe de som ligger i frysedisken!
Var utrolig spent på hvordan resultatet skulle bli i airfryer. Men den skuffet heller ikke denne gangen!
Laget de litt for store, men smakspanelet mitt var happy selv om. Mini på 7 elsker de, «litt sterkt mamma men de gjør ingenting når de er så god».
Runde 2 laget jeg de mindre. Vil anbefale å lage ca. like mange som det står i oppskriften.
Det tar ikke mange minuttene å snekre disse godbitene sammen, men de må settes i fryseren halvveis i prosessen.
Hvis du blir å like disse like mye som oss, så dobler du nok neste runde og har klar i fryseren skal du se!
Jeg var tom for brødkrum og hadde ikke annet enn salte fisker, som jeg kjørte en runde i blenderen og brukte som panering. Du kan bruke bacon chips, potetgull, kjeks, brødkrum og lignende. Bare å bruke fantasien og åpne skap og skuffer å se hva du har.
FORTVIL ikke om du ikke har en airfryer. Du kan fritere de i olje på panne eller bruke stekeovnen. Beregne noe lengre tid og skru opp tempen med 20-30 grader.
Det er fredag igjen og helg, så nå er bare å forberede seg på å lage helge snacksen!!
Skulle fått den ut litt tidligere i dag, men dagen har gått i ett her. Beklager det.
Oppskriften finner du like nedunder her. Stas hvis du vil prøve den ut.
Setter stor pris på om du gir tilbakemelding, om det er ris eller ros:)
Og med det ønsker jeg deg en riktig fin helg, ta vare på hverandre ❤❤
Sjekk ut Reels-videoen her: https://www.instagram.com/p/COBP_iVguns/?utm_source=ig_web_copy_link
Dette trenger du til 15-16 stk.
Fyll
- 200 g Philadelphia ost
- 250 gram revet cheddarost, evt. en mix av cheddar og mozzarella
- 1/2 glass grovhakket jalapenos ( bruker de små glassene på 225 g )bruker du hel, deler du de i 2 og har oppi ostemiksen, for så vende i mel, egg og panering. ( juster mengde hvis du ikke liker de sterke eller ha for mye i.
Panering
- 4 egg
- 3 dl hvetemel
- 3-4 dl brødkrum/bacon chips / malte salte fisker/Ritz kjeks eller lignende
TILBEHØR
- Her kan du ha grønnsaksstaver
- Dipp
- salsa
- Salat
- pommes frites
Slik gjør du
- Ha kremost, revet ost og grovhakket Jalapeno i en skål og bland det godt sammen. Form massen til mindre boller. Ha litt kaldt vann på hendene og form til boller inni håndflaten. Hvis du ikke liker å grise til hendene, kan du bruke to skjeer til å forme de. Legg de så på et fat/brett og sett de i fryseren et par timer.
- Finn frem 3 skåler og ha sammenvispede egg i en, brødkrum i en og mel i den siste. Ta bollene opp fra fryseren og start med å rulle i hvetemelet, deretter i eggene og til slutt i den sprø miksen.
- Skal du steke de med det samme, forvarm airfryeren et par minutter. Deretter legg du de rett på hullristen ( du kan bruke en skvett olje på sprayflaske for enda brunere farge, men ikke en nødvendighet.
- Jeg stekte de på manuelt program, forvarmet på 185 grader i 6 minutter. Åpnet skuffen halvveis og ristet litt forsiktig slik at de rullet litt. De minste trengte kun 5 minutter. Så her må du se det litt an hvordan din steker. Lar de stå å hvile inni fryeren et par minutter med skuffen på gløtt og lar de «sette seg litt». 1ste runden skrudde jeg opp tempen til 200 siste 2 min. Litt smak og behag og avhenger gjerne av hvor godt en airfryer steker. Stek 1 først så får du fasit til din maskin!
Kommentar: De er ikke så god når de er nedkjølt, så varm opp igjen noen strakser om de blir liggende en stund om noe skulle forhindre deg i å sluke de med det samme…
TIPS: De av dere som har Philips xxl Premium, kan sette på frossen programmet og auto. Da tok det 9 minutter(noen hadde hatt nok med 8) jo jevnere du lager desto jevnere steking.
Tagg gjerne dine matbilder med hashtag #matpaaminutter #airfryermat