Juleribbe i Airfryer | matpaaminutter

 

Årets første julemiddag 2020, er herved servert og dokumenter!

Det ble bestemt helt på sparket, så det var i grunn bare flaks at vi hadde rosenkål i hus. Savnet rødkålen som jeg bruker å ha til ribbe, men bare bittelitt altså.

Knallgodt ble det og alle godt fornøyd!

Det er langt fra første gang vi har tilberedt ribbe i airfryer og langt fra den siste.

Liker du sprø svor, saftig ribbekjøtt med god smak? Ja da er dette noe for deg!

Jeg vet mange har ventet på denne oppskriften og jeg beklager at det tok noen ekstra dager før jeg rakk å få den ut.

Jeg har den største modellen fra Philips og la oppi ribbe på 1,6 kilo. Har du mindre versjoner, må du gjerne steike i flere omganger. Jeg la den på hulleristen som følger med alle modeller.

Steketid varierer veldig etter modell og tykkelse på ribba. Så bruk tiden i oppskriften som et utgangspunkt og prøv deg frem.

Tips til deg som liker Kjøtt i Barbequesaus

Er du aleine og har igjen ribbe til overs har jeg et godt tips.

Skjær den ferdigstekte ribba opp i passe skiver og legg i fryseren. De er genial å ta opp når grillsesongen sparkes i gang igjen. Dynker de da i BBQ saus, se oppskrift HER

 

Siden ribbemiddagen her ble nokså spontan, rakk jeg ikke å krydre den i forkant, noe som jeg bruker å gjøre. I stedet hadde jeg godt med salt på svoren ( 1/2 kopp) og stekte den med det på i ca. 15 minutter først på 190 grader. Deretter tok jeg ut ribba og skrapte bort saltflaket (det størkner under stekingen) Oppskriften jeg deler tar jeg utgangspunktet fra denne metoden. Juster derfor saltmengden om du velger å krydre i forkant.

Ingredienser

  • 1,6 kg juleribbe ( skjær ruter med en skarp kniv i svoren)
  • 1/2 kopp salt
  • 1,5 ts malt pepper
  • 6 dl vann

Tilbehør

  • Poteter
  • Rødkål/surkål ( ferdigkjøpt denne gangen)
  • Gulrot
  • Rosenkål

JULESAUS

  • 3-4 ss smør
  • 3-4 ss hvetemel
  • All kraften i bunn av airfryer
  • 1/4 ts pepper
  • 2 tynne skiver brunost
  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • salt etter behov
  • 2 dråper sukkerkulør, dersom nødvendig for brunere farge, for enda fyldigere saus kan du ha i en skvett matfløte helt til sist!

Slik gjør du:

  1. Hell vannet i bunnen av airfryeren og sett på 190 grader i mens du har saltet utover ribben og klapp det jevnt utover med hendene. Ha ribba i airfryer og stek på 190 grader i 15 minutter.
  2. Ta den så ut og skrap av «lokket» med salt. Ha på pepper og sett tilbake i airfryer. Skru den til 160 grader og stek ribba i 40 minutter. Skru deretter opp varmen til 170-180 grader og stek i 30-40 minutter. ( steketid varierer noe fra hvilken modell du har, så ta en titt innimellom første gang du lager).
  3. I mens ribba steker seg ferdig kan du koke poteter, tilberede grønnsakene og rødkål. Vi dampet alle grønnsaker og legger posen med rødkål på toppen av grønnsakene til grønnsakene er ferdig.
  4. Når kjøttet er ferdig stekt, lar du det ligge å hvile på benken imens du lager saus. Brun smøret i en kjele og ha deretter i melet mens du rører godt. Ha så over den varme kraften litt og litt mens du fortsatt rører godt. Ha i de andre ingrediensene og gi den et oppkok. Smak til og tilsett sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge. Smak til

Velbekommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+