Airfryet svinenakke | matpaaminutter

 

Søndagsmiddag i airryer?

Her brukte vi en nakke på ca. 1,3 kg i AIRFRYER, men om du vil steke i ovn, se tips under oppskrift. Kjøttet blir så mørt og saftig. Soya og honning glazen gir en utrolig god smak!!

OPPSKRIFT 4 porsjoner

Honning glaze

  • 3 ss akasie honning
  • 2 ss Sukrin Gold
  • 1 ss timian
  • 3 ss soya saus
  • 1 kinesisk hvitløk 1 knivspiss chili
  • 1 dl vann

Kjøtt

  • Ca. 1300g Svinenakke
  • salt og pepper

Grønnsaker

  • 600 g kokefaste poteter
  • 2 ss olje til steking
  • potetkrydder ( salt, timian og hvitløk)
  • Blomkålbuketter
  • 2 spisspaprika

SLIK GJØR DU

  1. Lag glaze ved å blande alle ingredienser i en skål! Krydre svinenakken med salt, pepper og pensle over et lag med glace .
  2. Legg kjøttet i airfryeren og stek den på 180 grader i 40 minutter ( gjerne ha mer glaze på kjøttet når du legger i potetene etter 10 minutter
  3. Kutt opp potetene i båter og gni dem inn med olje og krydder og plasser dem ved siden av kjøttet. Stek videre i 30 minutter. Pensle kjøttet en gang til halvveis i steketiden. Skru så ned temperaturen til ca. 160 grader og ha i spiss paprika (som du gnir litt olje på) Sjekk temperatur, at den er 70 grader etter ca. 10 minutter.
  4. Damp blomkål, imens kjøttet hviler. Ha resten av glazen over kjøttet ved servering, gjerne varme den litt oppom du ønsker 🙂

TIPS Dersom du ikke har Airfryer, kan du gjøre alt på samme måte ved å steke i ovnen i stedet. Samme grader, men tar gjerne litt lengre tid . Bruk steketermometer.

Viktig å pensle flere ganger, så det ikke svir seg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhet! Kickstart med Airfryer ute nå! Kjøp nå!