Søndagsmiddag i airryer?
Her brukte vi en nakke på ca. 1,3 kg i AIRFRYER, men om du vil steke i ovn, se tips under oppskrift. Kjøttet blir så mørt og saftig. Soya og honning glazen gir en utrolig god smak!!
OPPSKRIFT 4 porsjoner
Honning glaze
- 3 ss akasie honning
- 2 ss Sukrin Gold
- 1 ss timian
- 3 ss soya saus
- 1 kinesisk hvitløk 1 knivspiss chili
- 1 dl vann
Kjøtt
- Ca. 1300g Svinenakke
- salt og pepper
Grønnsaker
- 600 g kokefaste poteter
- 2 ss olje til steking
- potetkrydder ( salt, timian og hvitløk)
- Blomkålbuketter
- 2 spisspaprika
SLIK GJØR DU
- Lag glaze ved å blande alle ingredienser i en skål! Krydre svinenakken med salt, pepper og pensle over et lag med glace .
- Legg kjøttet i airfryeren og stek den på 180 grader i 40 minutter ( gjerne ha mer glaze på kjøttet når du legger i potetene etter 10 minutter
- Kutt opp potetene i båter og gni dem inn med olje og krydder og plasser dem ved siden av kjøttet. Stek videre i 30 minutter. Pensle kjøttet en gang til halvveis i steketiden. Skru så ned temperaturen til ca. 160 grader og ha i spiss paprika (som du gnir litt olje på) Sjekk temperatur, at den er 70 grader etter ca. 10 minutter.
- Damp blomkål, imens kjøttet hviler. Ha resten av glazen over kjøttet ved servering, gjerne varme den litt oppom du ønsker 🙂
TIPS Dersom du ikke har Airfryer, kan du gjøre alt på samme måte ved å steke i ovnen i stedet. Samme grader, men tar gjerne litt lengre tid . Bruk steketermometer.
Viktig å pensle flere ganger, så det ikke svir seg!
Stikkord: #airfryer, #svinenakke