Airfryet toast med bakte plommer og sprøstekt bacon | matpaaminutter

Nydelig sprø toast hvor de deilige søte norske plommene møter sprøstekt bacon.

Elsker kombinasjon med søtt og salt og ikke minst konsistensen på dette digge smørbrødet som knaser i munnen.

Dette er toast nummer 2 i en rekke av 4, kanskje 5 som jeg skal poste her daglig frem mot helgen😁

I går delte jeg toast med Skogens skatter, kantareller og steinsopp, den finner du HER og i morgen kommer den tredje som også er en skikkelig digg toast også, som du må få med deg!

Ha en nydelig fin onsdagskveld❤️

Norske plommer og epler er noe av det beste jeg vet om på denne tiden av året. Og heldige dere som kan høste disse fra hagen. Er blitt for gammel til å gå på slang. Så om du har for mye i hagen og bor i nærområdet, gi en lyd så betaler jeg gjerne for å komme å plukke.

Jeg valgte å bruke fersk ricotta på toasten, under ruccukasalaten, plommene og baconet. Den minner litt om cottage cheese i konsistensen og er mild og god. Vi bruker den mye i pasta og sauser. Men du kan erstatte denne med kremost eller lage en krem av fetaost.

Oppskrift finner du👇

https://matpaaminutter.no/post/toast-med-fetakrem-og-stekte-tomater-airfryer-matpaaminutter

Til 3 store toast/smørbrød trenger du

 • 3 brødskiver, gjerne landbrød eller annet godt brød.
 • 6 skive (r) bacon
 • 8-10 plommer
 • 1/3 rød chili
 • 2 ss honning
 • 1 ss olivenolje eller 1 ss smør
 • 100 g ricotta ( kan erstattes med kremost/cottage cheese eller fetakrem
 • ruccola salat

Slik gjør du

 1. Legg baconet på risten i airfryeren din og stek det på 200℃ i 8 minutter, eller til det er gjennomstekt. Legg det så på en rist eller kjøkkenpapir. Legg brødet på risten og rist det i ca. 3 minutter (noe kortere tid, siden airfryeren alt er varm). Fjern gjerne baconfettet som har rent ned i bunnen for å unngå at det brenner seg fast.
 2. Del plommene i 2 og ta ut steinen. Kutt dem så opp i små båter. Ha dem i en form som tåler varme, eller ta ut risten og stek plommene rett bunnen. Spray på olje og vend inn finhakket chili og ringle over honning. Stek det på 200℃ i 4-5 minutter.
 3. Smør ricotta utover de ristede skivene og ha så på ruccola. Legg 2 baconskiver på hver toast og topp med de varme/lune plommene. Har du friske urter som basilikum eller persille må du gjerne pynte med det. Bon apatitt 😋

Fortell meg gjerne hva du syns, håper du vil like den minst like godt som oss❤️

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+