Alt-i-1 karrigryte med kylling | matpaaminutter

 

Kylling og karri er en skikkelig god kombinasjon!

Og det at alt går i en og samme gryte, er heller ikke feil.

Rask og enkel gryte med masse god smak!

Som tilbehør hadde vi meksikansk ris, som vi serverte ved siden av. Men du kan gjerne ha ris direkte i gryta om du ønsker.

Vi elsker karri

Min datter som er 6 år, er en spesielt glad i  sauser med karri. Hun elsker det, og spiser mer enn gjerne 2 porsjoner middag.

Allerede før gryten var ferdig, fikk hun saus og ris som en liten forsmak. Tok ikke langt tid før hun maste på mer!

Så det hadde jo vært innmari kjekt om dette kunne blitt en ny  favoritt hjemme hos deg også!

Ingredienser kan byttes ut

Om du ønsker andre eller flere grønnsaker i, så er det ingen problem. Ha i de som du liker best.

Forøvrig kyllingen byttes ut med annen type kjøtt/fisk, eller servere den kjøttfri.

Skulle du lage for mye av denne, så fortvil ikke, de smaker enda bedre dagen ETTER!


karri kyllinggryte
 

Oppskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingfilet
  • 2 ss hvitløksolje, eller nøytral olje til steking
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1/2 stort eple eller 1 lite eple uten skall
  • 1 ts red curry paste
  • 1,5 ts sukker
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1 ss karri pulver ( jeg hadde også i litt Ras El Hanout som er et Markkokansk krydder)
  • 1,5 ss kyllingfond utrørt i 2 dl vann
  • 1 boks (400ml) Lett kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 12-15 plommetomater
  • 3 håndfull spinatblader
  • 200 gram fersk champignon
  • 1 gulrot ( brukte potetskreller og delte den i tynne lange bånd)
  • 3 vårløk

Meksikansk ris som tilbehør ( ferdig pakke fra Uncle Bens)

Slik gjør du

  1. 1. Gni kyllingfiletene inn med hvitløksolje og ha på litt salt og pepper. Brun godt på begge sider i en varm stekepanne og legg så filetene til sides.
  2. Finhakk/eller kjør i blender løk, hvitløk, chili, ingefær og eple. Ha det i den fortsatt varme stekepannen du stekte kyllingen i. Rør inn curry paste, sukker, karri pulver og hell deretter i fond og kokosmelk. Rør godt. kok opp og legg så kyllingfiletene tilbake i panna. Lå det småkoke med lokk på 10-15 minutter.
  3. Ha i sopp, spinatblader, vårløk, gulrot og tomater. La det putre videre i minst 10 minutter.
  4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chili.

Kommentar:

  • Server sammen med kokt ris/nanbrød/pasta/poteter eller lignende
  • Bruk gjerne friske urter hvis du har det tilgjengelig, hakk de opp og ha over maten.

Chicken curry

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »