Alt-i-ett fiskeform med steinbit i airfryer

Alt-i-ett form med steinbit og beter i airfryer | matpaaminutter

Alt-i-ett fiskefom i airfryer

Inneholder reklame med annonselenker

Det fine med alt-i-ett måltider er at det lager seg selv og tar ikke altfor lang tid å lage.

Denne formen her for eksempel, kan være klar på 45 minutter om du har laget pestoen til sausen i forveien!

Det er en sann glede at flere av kjedene kuttet momsen på fersk og frossen fisk. Håper bare at det politikerne ser det og kutter det permanent. Fra 1. oktober er det tilbake med moms og dyrere fisk igjen, dessverre.

Spiser du mindre fisk pga. høye priser? Tenk om det kunne vært priskrig på fisk, kjøtt, grønnsaker, frukt og bær, i stedet for 5 svære sjokoladeplater til 100 kroner, eller 4 frossen pizza til 100 kroner, mellom barer til 10 kr, eller 10 sjokolademelk for 100 kr.

Heldigvis har noen kjeder tatt grep. Som Meny, de har faste tilbud på grønnsaker hver onsdag til minus 30%, i tillegg har de 30% rabatt på fersk fisk i fiskedisken hver tirsdag.

Rema 1000 har også innimellom hatt kampanjer med 30% på all frukt og grønt! JA til mer av dette❤️

Alt-i-ett form med steinbit og beter i airfryer

Fiskeform med steinbit

Jeg valgte steinbit for denne formen, men du kan også bruke torsk, eller annen type hvit fisk. For det er nemlig slik at det dessverre ikke er så lett å finne steinbit i butikk. Her i området, er det kun Meny og noen ganger Kiwi har fersk steinbit fra Lerøy. Selv var jeg heldig og fant en pakke til minus 50% hos Kiwi så fisken kostet bare 42 kroner.

Jeg laget denne retten for mine snapchat følgere forleden og det var så mange som ønsket oppskrift, så da måtte jeg bare hive meg rundt å lage den nok engang. Det gjorde jo absolutt ingenting for de matglade naboene min, som elsket den første gangen de fikk smake. Selv dro jeg på «krabbefest» på hytten med familien. Pappa, bror, svigerinne, tanter, onkler, fettere og kusiner. Skikkelig gøy var det og nydelig krabbe, som alltid! Denne festen er blitt er årlig tradisjon hos familien Straume.

Beklager avsporingen…...

Det er sesong for beter og de kan nå kjøpes på tilbud overalt og jeg elsker beter. Både fargene og smakene. I tillegg hadde jeg i søtpotet, for det er noe vi spiser mye av og som jeg alltid har liggende i kjøleskapet til enhver tid. I tillegg fant jeg regnbue gulrøtter på Extra, en bunt for bare 14,90 kroner. Dessverre tom når jeg laget ny runde, men fører opp gulrot i oppskriften.

Om du ikke er storfan av beter, så kan du bruke sellerirot, pastinakk, jordskokk og mye mer.

Jeg brukte «Lasagne» silikonformen fra den nye produktserien min AIRFRYERTRUDE tilbehørspakke til fisken og grønnsakene.

I tillegg brukte jeg 1 av metallristene når jeg forstekte grønnsakene. Disse er suverene til å steke mat i lagvis i høyden.

I pakken min finner du også en røresleiv/slikkepott, som er perfekt til å røre rundt og flytte på maten med i airfryer.

AirfryerTrude tilbehørspakke for airfryer
Her ser du alle 13 produkter som er i pakken ( 16deler)

Fiskeform til 3 personer

 • 450 g poteter, gjerne delikatesse poteter eller andre gode poteter.
 • 450 g assorterte beter
 • 1 stor søtpotet
 • 3 gulrøtter
 • olje til steking
 • salt og pepper
 • 1 ss Potetmiks krydder fra cemo, eller bland sammen evt. hvitløk, pepper, timian, salt og pepper
 • 600 g steinbitfilet
 • Sitron

Bakt paprika pesto

 • 4 paprika røde
 • 2 ss olivenolje
 • 50 g usaltede cashewnøtter
 • 3 fedd hvitløk
 • 50 g revet parmesan
 • 30 g ristede pinjekjerner
 • 1,5 dl olivenolje eller solsikkeolje
 • salt og pepper
 • sitronsaft

Kommentar: Lager du denne i forveien, går det lynraskt å lage fiskeformen. Denne pestoen kan også brukes på kjøtt, fisk grønnsaker, til tapasbordet, i pasta og mye mer.

Saus til fiskeformen

 • 2 ss paprika pesto
 • 3 ss creme fraiche
 • 1,5 dl lett matfløte
 • salt og pepper

Slik gjør du

 1. Lag pestoen. Del paprikaene i to, fjerne frøene og stilken. Pensle olje eller gni den den utover paprikaene. Legg dem i airfryeren og stek dem på 200℃ i 20 minutter. Legg dem deretter i en plastikkpose i minst 20 minutter, eller til de er så nedkjølt at du ikke brenner deg når du skal prelle av skallet på dem. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør til den har en glatt og fin konsisten. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Oppbevares i kjøleskapet.
 2. Del potetene i båter, eller i 2 om du har småpoteter. Spray over litt olje og ha på krydder. Stek dem i airfryeren først i 10 minutter på 185℃. Skrell grønnsakene og kutt dem i små terninger 1×1 cm omtrent. Legg dem på en rist eller i en form som tåler varme. Ha på olje, salt og pepper. Sett risten/formen forsiktig oppå potenene og stek videre i 10 minutter på samme temperatur.
 3. Bland sammen paprika pesto, creme fraiche og fløte i en skål og ha i litt salt og pepper. Ta rotgrønnsakene ut og hell sausen over grønnsakene i formen. Og vend forsiktig på grønnsakene slik at alt dekkes. Legg filetene oppå grønnsakene og krydre fisken med salt og pepper. Sett formen oppå potetene igjen og stek i ytterligere 12 -15 minutter, eller til fisken er mør.
 4. Server fiskeformen sammen med potetene og frisk sitron.

HER er en videosnutt du kan se av denne retten

Alr-i-ett fiskeform med steinbit i airfryer. 
brukte Airfryertrude tilbehør lasagneform
Bakt paprika pesto i airfryer
Bakt paprika pesto, se oppskrift ovenfor

Den kommende uken

Den kommende uken blir travel for min del. Jeg har en god del administrativt som må gjøres. Må gjøre flere mat anmeldelser siden vi drar til syden igjen neste lørdag (wiiiiii, som vi gleder oss). Kommer til å snappe en god del derfra, så bare å søke opp «Airfryertrude» der om du vil være med på tur! Mat anmeldelsene skrover jeg for to lokalviser, nemlig Askøyværingen og Vestnytt.

Jeg håper og få til å lage lammesteik i airfryer på snapchat. Muligens en sjans for at jeg rekker å dele oppskriften her også før jeg drar, men kan ikke love noe😍uten om det så er det et par møter og mer planlegging av alt som skjer videre i høst og vinter.

Bok 2 er endelig ute i de aller fleste bokhandlere rundt i landet og det er så stas! Den ruller og går, men det gjør også bok nr.1. Helt utrolig så medfart den har fått siste uken her og det er så GØY å følge med på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+