Fluffy pannekaker| matpaaminutter

 

Altså….Finnes det noen som ikke liker pannekaker?

Duften av nystekte pannekaker er i hvert fall umulig å ikke elske.

Siden helgen er like om hjørnet, er det vel helt innafor å friste med noe søtt?!

Jeg tok et lite dypdykk i min Instagram profil her forleden. Der dukket det opp flere bilder av de fluffy amerikanske pannekakene som vi lager sånn periodevis.

Har delt oppskriften flere ganger med mine følgere der, men har visst glemt av å legge den inn her.

Bildene helt tilbake til 2016/2017 trengte en reell oppfriskning, så da ble det ny runde med disse på oss i helga. Bruker å lage på slump, men fulgte oppskrifta slavisk denne gangen. Bruker å lage en stor porsjon, siden vi bruker å fryse ned pannekakene vi har igjen. Legger de da i poser, med mellomlagspapir. De smaker som nystekt når de varmes opp igjen.

Pannekakene er halvgrove. Om du ønsker de enda grovere, bytter du ut mer av hvetemelet med sammalt.

Godt å ha med i matpakken, som turmat, til dessert/kaffemat osv. Pakk de i aluminiumsfolie, og varm de gjerne på bålet. Maten smaker alltid best ute!

Om du vil lage de med eller uten sukker, er helt opptil deg. Vi bruker sukrin gold i vår. Begge deler står i oppskriften!

Favoritt toppingen til minsten her, er blåbærsyltetøy.

Min varierer veldig, men det jeg som oftest har på er kesam og bær med litt sukrinsirup. Ellers er jeg glad i brunost og bringebærsyltetøy, Bacon og blåbærsyltetøy.

Oppskrift stor porsjon

3 egg

7 dl kulturmelk

1,5 dl sammalt hvetemel

3 dl hvetemel

1 ss vaniljesukker / evt. vaniljepulver

1 dl sukker / evt. 7 ss sukrin gold

2 ts natron

1 ts bakepulver

2 ss smeltet smør

PS: Du kan bruke mer sukrin om ønskelig, men vi bruker så mye godt oppå og har derfor ikke behov for å ha de så søte. Men dette er jo smak og behag:)

Røren er nokså tykk, så bruk en stor skje i stedet for en øse eller litermål.

Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre. Visp eggene og ha i halvparten av kulturmelken og det tørre. Ha i resten av melken tilsett smeltet smør til slutt. La den stå noen minutter å svelle før du steker.
  2. Forvarm stekepanne på middels varme. Bruk litt smør (bruker som regel en pensel og tar på et tynt lag). Lag og form så store pannekaker som du vil. Når du ser at det kommer bobler, er de klare for å snus. Trenger mye kortere tid på neste side.

Røren holder seg i kjøleskapet et par dager!

Velbekommen<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »