Fiske-Tapas med Asiatiske smaker | matpaaminutter

 

Asiatisk vri på en deilig fiskegryte, som passer utmerket godt både til hverdag og fest!

Laget og tilberedt  som en fiskegryte-Tapas. Her får gjestene plukke og velge i råvarer som scampi, chili nudler, stekt sopp, laks, torsk m.m. 

Fiskegryten er utrolig enkel å lage og  så smaker den jo bare helt himmelsk!

Du er heldig hvis det blir rester igjen for å si det sånn!

Hvis det derimot viser seg at ikke alt ble spist opp

Alt som du vanligvis bruker å ha oppi gryte, serverer du her ved siden av.

Det gjør det så enkelt. Også for de som ikke liker det ene, eller det andre.

Må IKKE lages som fiske-tapas

Gryta er lett å lage til mange og det at tilbehøret er ved siden av, gjør det så mye enklere når du skal varme gryta opp igjen. Du slipper at ting blir overkokt og den blir grumsete.

Gryten kan lages flere dager i forveien og du trenger absolutt ikke velge de samme ingrediensene som oss som tilbehør. Se tipsene under oppskriften!

Får du lyst på en smaksrik enkel middag og er 1-4 personer rundt bordet, er det ingenting i veien for å ha alle råvarene i gryta. Man behøver ikke gjøre det slik som oss.

Viktig

Selv om dette er en Asia inspirert fiskesuppe, kan du bytte ut fisk og scampi med kylling, svin o.l.

Ønsker deg en nydelig kveld videre❤


Asiatisk fiskegryte

OPPSKRIFT Til 4 PERSONER

  • 180 g løk (2-3 stk)
  • 2 hvitløk ( runde)
  • 12 gram chili ( litt over en halv)
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 150 gram eple ( uten skall)
  • 1 ts sitrongress paste
  • 2 ts tomatpure
  • 2 ss red curry paste
  • 250 ml ferdig redusert kyllingkraft ( brukte Jacobs utvalgte)
  • 250 ml vann
  • 600 ml lett kokosmelk
  • 1,5 ts salt
  • 1 liten teskje sort pepper
  • 0,5 brunt sukker / evt. sukringold
  • 3 toppede teskjeer maizenna utrørt i litt vann

Tilbehør

  • Ørret/laks filet 250 gram
  • torsk filet 250 gram
  • chili nudler eller vanlige
  • squash 1/4
  • scampi 16 Stk.
  • spinat 4 håndfull
  • sjampinjong 6-7 Stk.
  • lime 1

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk løk, hvitløk, chili, ingefær og del opp eple i små terninger. Ha litt olje i en panne og surr løken blank. Ha deretter oppi hvitløk og la det surre videre. Tilsett chili og epler. Ha i tomatpure og currypaste og bland godt mens det fortsetter å frese i panna.
  2. Hell på med kyllingkraft, vann og kokosmelk. Gi det et oppkok og smak til. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og ha i gryten. Om du ønsker enda tykkere konsistens, har du i ekstra maisenna. Kjør suppen glatt med stavmikser. og smak til.
  3. La suppen stå på halv varmestyrke og putre mens du gjør klart resten.
  4. Skjær squash i halvmåner, sopp i båter, lime i skiver, fisk i store terninger og skrell scampi.
  5. Fisken kan du dampe i 4-5 minutter i lettsaltet vann med litt laurbærblad og pepperkorn.

Kommentar

  • Scampi kan du marinere olje sammen med finhakket chili, hvitløk og ingefær. Dersom de skal brukes med det samme har du alt på stekepannen med det samme. Stek de et par minutter på hver siden.
  • Lime og spinat legger du rett i skåler.
  • Sopp og squash freser du lett i en stekepanne og har på litt salt og pepper.
  • Nudler koker du ferdig som anvist på pakken.

Smart:

  • Når suppen skal serveres har du alt tilbehør i skåler slik du ser på bildet.
  • Om suppen ikke skal serveres samme dag. Kan du likevel gjøre alt klart og oppbevare ferdig i bokser med tett lokk i kjøleskapet.
  • Andre råvarer som kan benyttes/erstatte de øvrige kan være som følgende:
  • kamskjell, blåskjell, kylling, svinefile osv.
  • Kikerter, linser, blomkål, brokkoli, vannkastanjer, gulrot,
  • Egg, pasta, kjøttboller, søtpotet m.m.

Kommentar: Server gjerne med brød ved siden av i tillegg.

 

Asiatisk fiskegryte med scampi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »