Aspargesbønner med hvitløk og parmesan i airfryer | oppskrift fra matpaaminutter

Aspargesbønner med hvitløk og parmesan | airfryer | matpaaminutter

Aspargesbønner i airfryer med hvitløk og parmesan

Stekte aspargesbønner med hvitløk og parmesan, helt himmelsk!

Aspargesbønner er en allsidig grønnsak som kan brukes til det meste og tilberedes på mange måter. I dag skal jeg vise deg hvor enkelt du kan tilberede aspargesbønner i din airfryer. Disse har du ferdig på 1-2-3.

Flere av dere har etterlyst mer vegetarmat og tilbehør og jeg er ikke vond å be.

Ferske aspargesbønner kan kjøpes i butikk hele året, men den norske sesongen er fra juli-sept.

De kan passe perfekt som tilbehør til de fleste kjøtt og fiskeretter, så vel som på tapasbord, i salater og eller som en rett alene.

De stekte aspargesbønnene jeg skal dele med deg i dag, smaker så utrolig godt og kan nytes som snacks med den beste samvittighet.

Du kan enkelt steke bønnene i din airfryer ved å bare ha på litt olje, salt og pepper. Men det å tilsette hvitløk gjør dem enda mer smaksrik og parmesanen løfter de til nye høyder spør du meg.

Dersom du skal ha aspargesbønnene ved siden av kjøtt/ fisk som du også tilbereder i airfryeren, så kan du enten steke bønnene når du har tatt ut kjøtt/ fisken ( Legges til hvile), eller legge de ved siden av de siste 5-7 minuttene. Du kan også benytte en etasjerist om du har dette og sette den over kjøttet/fisken og steke bønnene på den.

Det å steke flere ting på en gang i airfryer er noe mange lurer på. Og det er klart du kan steke flere ting samtidig. Utfordringen er ofte at de ulike elementene krever ulik steketid. I tillegg er det slik at desto mer du fyller airfryeren, desto mer tid må du beregne for best og jevnt resultat.

Grønnsaker i airfryer

En annen ting jeg ønsker å snakke litt om er at ikke alle grønnsaker egner seg for airfryer. Det vil si at alle gjør det på en måte, men gjerne ikke slik du tenkte deg de skulle bli.

Vi kan ta brokkoli som et eksempel. Jeg elsker dampet brokkoli som tilbehør. Det er sjeldent jeg ovnsbaker eller steker brokkoli i airfryer som tilbehør alene. Den vil bli tørr og krispy. Men noen ganger er det gjerne akkurat det vi ønsker? For min del ville jeg heller foretrukket gratinert brokkoli eller gjerne blansjert (kokt den først) den i forkant og bare krispet den litt opp i airfryeren sammen med andre grønnsaker, som for eksemple aspargesbønner, sopp eller lignende.

Det samme gjelder rotgrønnsaker. Du må gjerne bake de i airfryer, men du må ha litt lavere temperatur og det rar derfor noe lengre tid. Har du for høy temperatur, risikerer du at grønnsakene blir harde og for svidd.

Sammenlign airfryeren med en stekeovn. Det du normalt sett ville stekt i en stekeovn, kan også tilbered i airfryer. Men du må gå ned på gradene og justere tiden. Det er aldri en fasit på eksakt tid og temperatur, da det fins så ufattelig mange maskiner med ulike whatt osv.

Dette står det litt om i den første kokeboken min, Den store Airfryer kokeboka

Har du en favoritt grønnsak som du tilbereder i airfryer??

Tilbehør til 2-4 personer trenger du

( Tilberedningstid 12 minutter )

  • 200 g aspargesbønner, ferske
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss parmesan
  • 1 klype havsalt
  • sitronsaft, kan sløyfes

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløken og bland den inn i bønnene sammen med olje og litt salt. Bruk gjerne hendene til å fordele alt godt.
  2. Stek aspargesbønnene på 170℃ i ca. 4 minutter. I mens de steker kan du rive parmesan.
  3. Åpne skuffen og fordel parmesan godt utover bønnene og stek i ytterligere i 2-3 minutter, alt ettersom hvor godt stekt du vil ha osten. Se tips ovenfor om du ønsker tips til hvordan du kan lage disse sammen med kjøtt/fisk.
  4. Ha over litt ferskpresset sitronsaft like før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+