Deilig smaksrik fiskegryte med klippfisk! Enkel å lage og like god til fest som til hverdag!
Bacalao betyr TORSK på Portugisisk og spansk, hvor retten opprinnelig kommer fra.
På norsk er Bacalao en tomatisert fiskegryte med saltet og tørket torsk. Men det kan brukes annen type fisk også.
Bacalao til alle
Jeg har delt min versjon av Bacalao til venner, familie og kollegaer i en årrekke.
Har kun hatt positive tilbakemeldinger, så kanskje du også har lyst å lage denne.
Den har ligget åp bloggen iden november 2018.
Min versjon er noe «opphetet», men det justerer du selv med mengden av chili.
Bacalao smaker like godt, om ikke bedre når den varmes opp igjen. Den er lett å lage til mange og serveres gjerne med nybakt foccacia brød til fest.
Oppskrift til 5-6 personer
- 1 kg skrelte poteter
- 800 gram klippfisk ( husk at den må vannes ut i 8-24 timer, les på pakningen)
- 4 løk
- 2 røde paprika
- 3 fedd hvitløk
- 1/2 rød chili, juster mengde opp eller ned etter behov
- 1 dl Extra Virgin olivenolje
- 3 ss tomat pure
- 2 bokser hakkede tomater
- 1-1,5 dl vann
- chili olje, kan sløyfes
- salt& pepper og en liten teskje sukker
- sorte oliven, kan sløyfes
Slik gjør du
- Legg fisken i vann, de antall timer det står på pakken.
- Skrell poteter og løk og skjør i passe tynne skiver og,5-1 cm tykkelse
- Finhakk chili& hvitløk og kutt paprika i strimler.
- Ha olje i en stor kasserolle og varm opp. Tilsett løk, chili, paprika først og la det surre så vidt. Ha deretter i poteter og vend de hele godt.
- Tilsett tomatpure, hakkede tomater og vann. Ha så i fisken, kok opp og sett ned varmen før du setter på et lokk.
- La gryten putre til poteter er møre og smak til med salt og pepper.
- Serveres rykende varm og med chili som gjestene kan ta på selv.
Kommentar:
Du kan også legge alt lagvis i gryte og sette i ovnen!
Bacalao