Bacon& cheese burger gryte

Bacon& Cheese Burger Gryte | matpaaminutter

Bacon& cheese burger gryte

Er du som meg og mange andre glad i en skikkelig god burger med ost og bacon på?

Gryteretten inneholder de fleste elementer du faktisk får i en bacon& cheeseburger. Ganske vilt hæ?

Enkelt å lage og innmari godt. Perfekt å servere på kalde og våte dager. Både barn og voksne vil elske denne.

Denne som mange andre gryter, smaker enda bedre dagen etter 👍 Jeg anbefaler deg virkelig å teste den ut!

«Burger-gryte»

Når vi ikke griller ute, tar du grillmaten med inn og i gryta, ihvertfall med denne deilige og smaksrike gryten her. Som tidligere nevnt består gryten av det du normalt sett har på en bacon& cheeseburger.

Som storfekjøtt, løk, cheddar ost, mais, til og med fries ( her med potet terninger ).

Den egner seg som en enkel og rask hverdags middag, men likeså som en digg gryte en lørdagskveld.

Server gjerne sammen med en skål med crispy salat, tomater, løk og nystekt hvitløksbrød, eller annet godt brød attåt.

Er dere lysten på flere smakfulle gryter fremover? Kom gjerne med ønsker eller forslag.❤

Bacon& cheese gryte

Hyggelig om du vil teste den ut. Jeg håper du vil like den minst like godt som oss. Fortell meg gjerne hva du syns.

Send meg gjerne bilder, deler du bildet(er) bruk #matpaaminutter @matpaaminutter 

Ha en herlig torsdag videre. Her har vi fått på plass alle overskap i kjøkkenet pluss litt til, så de skal fylles opp igjen i kveld. 

Har verdens beste pappa som har stått på her hver eneste kveld denne uken. I følge han er det enkleste vi har gjort til nå. Nedre del vil ta mest tid og krefter. Hvitevarene ser endelig ut til å være i boks ( ihvertfall nesten). 

Deilig å se fremgang og at det begynner å ligne på noe! ❤

Ingredienser til 3-4 personer

  • 400 g karbonadedeig, eller kjøttdeig av storfe
  • 500 g poteter
  • olje til steking
  • 90-100g Bacon i terninger

  • 1 løk
  • 0,5 rød chili, eller mer (smak og behag)
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss hakket Jalapenos, kan sløyfes
  • 1,5 ss tomatpure
  • 1 ss paprika krydder
  • 1 ss basilikum tørket
  • 1 knivspiss cayennepepper
  • 1 ts sort pepper, smak til
  • 1,5 ts salt, smak til
  • 1 ts sukker

  • 8 dl vann+4 ss flytende kylling fond eller 2,5 buljong terninger med kyllingkraft
  • 2,5 dl lett matfløte
  • 100 g revet rød cheddar ost
  • 1 toppet ss hvetemel utrørt i 0.5 dl kaldt vann (til jevning) eller bruk maizena
  • 1 liten boks maiskorn ( has i til slutt)
  • frisk koriander

Kommentar: Dersom du ønsker en enda fyldigere gryte, kan du ha i et par spiseskjeer creme fraiche helt til slutt.

For en tynnere variant(suppe) har du i mer væske. Husk da likevel på å krydre litt ekstra.

Du står fritt til å ha i flere grønnsaker, som paprika, tomater revet gulrot osv.

Bytt ut poteten med pasta hvis du foretrekker det.

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt potetene i terninger. Finhakk løk, hvitløk og chili.
  2. Stek bacon og legg til sides. Stek kjøttdeig/karbonadedeig og legg til sides. Fres løk, chili og hvitløk i samme panne. Tilsett tomatpure og la det surre i 2 minutter. Ha deretter i bittelitt vann.
  3. Finn frem en større gryte og hell over løk og chili blandingen. Tilsett deretter kjøttdeig, poteter, japalenos og krydder. Hell over kraften og matfløte. Kok opp og la det småkoke med lokk på til poteter er gjennomkokt. Tilsett revet ost og Smak til! ( noen buljong/krafter er mildere enn andre, så bruk gjerne mer etter behov) Ha sprøstekt bacon og mais over i gryte ved servering. Ha hakket koriander på toppen eller server den ved siden av i en skål.

Kommentar: Siden det nærmer seg helg og du gjerne skal lage noe ekstra godt, så vil jeg anbefale denne gryta sammen med bakt potet, skikkelig MUMS😋

Trenger du oppskrifter på andre deilige gryter se her:

Bali kyllingryte

Chicken Curry

Lammegryte

Boeuf Bourguignon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »