Nok en oppskrift som inneholder SØTPOTET til deg fra meg!
Knallgode grove baguetter med søtpotet.
Høsten har landet, selv om vi fikk en god smak av sommervarme sist uke.
Høsten er tid for supper og gryter, en favoritt tid på matfronten for min del.
Gode råvarer å finne i butikkene for tiden, som attpåtil er Norske.
Å lage gryter å supper, sparer deg for tid på kjøkkenet. I hvert fall hvis du som oss og lager mat som kan rekke til minst en ekstra middag eller lunsj.
De er laget med blant annet søtpotet, sitronskall og godt krydder.
Knallgode som tilbehør til en varm og god suppe eller en gryterett.
Ha en nydelig fin mandag videre!
Hjemmelaget baguett med søtpotet
Oppskrift til 2 stk. baguetter
- 2 søtpotet ca. 300 gram
- 2 ss flytende honning
- 350 g hvetemel
- 200 g fibra fullkornshvetemel
- 1 liten teskje salt
- 1/2 Pk. tørrgjær
- 1 ts fennikelfrø
- 2 ss olivenolje
- 2 dl lettmelk
- 1,5dl lunkent vann
- solsikkekjerner til å strø over brødene
Slik gjør du
1. Skrell og kok søtpotetene møre og mos dem dem stavmikser eller bruk en gaffel. Ha i honning og fennikelfrø.
2. Bland i alt det tørre og ha i lunkent vann, lunken melk og olje. Elt deigen godt, i minst 10 minutter på bakebordet. Eller kjør i kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 10-15 minutter.
3. La deigen heve seg til dobbel størrelse, tar ca. 1time, gjerne noe lengre. legg gjerne et vått og varmt håndkle over bakebollen og sett den til heving. .
4. Del deigen i 4 emner og rull ut 4 lange emner. Flett sammen to og to ved å legge brette de over hverandre og legg skjøtene under i endene.
5. Etterheves i 25-30 minutter. Pensle med melk og strø på solsikkekjerner.
6. Forvarm ovnen til 210 grader. Stekes i omtrent 25 minutter. Eller til de blir gyllenbrun. Når du hører en hul lyd ved å dunke under brødene, er de ferdige. La de kjøle seg ned på rist noen minutter før servering.
Baguett med søtpotet