Bakt brie i surdeigsbrød med hvitløk | airfryer oppskrift

Bakt brie i surdeigsbrød | Perfekt i airfryer

Bakt brie i surdeigsbrød med hvitløk | airfryer oppskrift

Lyst på noe ekstra smakfullt og enkelt? Prøv bakt brie i surdeigsbrød med hvitløk, laget i airfryer! Perfekt som forrett, snack eller til koselige kvelder – ferdig på under 20 minutter!

Julen handler om kos, samvær og god mat – og denne oppskriften er noe av det enkleste og mest smakfulle du kan servere! Bakt brie i surdeigsbrød med hvitløk er skikkelig snadder, og med airfryeren blir det ferdig på bare noen få minutter. Perfekt når du vil imponere uten å bruke hele kvelden på kjøkkenet!

Jeg elsker å lage denne retten hele året, men kanskje spesielt i jula. Enten som en liten forrett før middagen, noe godt til julebrønsjen, eller som et høydepunkt på ostefatet. Det er en rett som alltid får gjestene til å si «Wow, hva er dette?», Og får tennene til å renne i vann!! og det beste er at det nesten lager seg selv.

Utfordringen var å finne et rundt brød, da jeg ikke orket å bake selv. Jeg fant dette på Rema 1000. Du kan også bruke et vanlig brød og legge oppi 2-3 brie om du ikke skulle få tak i et rundt et.

Hvorfor du vil elske dette:

  • Det tar bare 25 minutter fra start til slutt.
  • Kombinasjonen av sprøtt surdeigsbrød, smeltet ost og hvitløk er helt uimotståelig.
  • Det passer perfekt til julens måltider, enten du vil imponere gjestene dine eller unne deg selv noe ekstra godt.

Mine tips:

  • Server gjerne med en skje for å grave ut den smeltede osten, eller sett frem eksttra grønnsaker, som gulrot, selleristang, sukker erter, kjeks eller biter av brød for å dyppe.
  • Denne retten er også nydelig som en del av et ostefat med druer, nøtter og chutney.

Så, hvis du vil ha noe som er både enkelt, smakfullt og garantert får gjestene dine til å smile, er dette oppskriften du må prøve. Er du ingen Brie-fan, bytt den ut med Camembert eller lignende.

Del gjerne resultatet ditt med meg – tagg meg på Instagram #matpaaminutter, #airfryertrude så kan vi inspirere hverandre til å lage mer fantastisk airfryer-mat i jula! 🎄✨

På bildet ser du et glass med fiken syltetøy, dette lot jeg være å bruke, da gikk gikk for rause mengder hvitløk og parmesan i stedet. Men om du liker det søte, er syltetøy perfekt å smøre utover osten helt supert. Honning kan også benyttes!

Lykke til og velbekomme❤️

Dette trenger du

  • 1 rundt surdeigsbrød
  • 1 stor Brie a 500g
  • 5 fedd hvitløk
  • 100 g meierismør
  • frisk rosmarin
  • 40g revet parmesan

Slik gjør du

  1. Skjær toppen av brien forsiktig av for å avdekke den kremete osten.Rute den gjerne opp, men uten å skjære helt igjennom. Skjær av toppen på surdeigsbrødet og hul ut midten så brien passer perfekt.
  2. Hakk hvitløk og bland med mykt eller eventuelt smeltet smør. Pensle brødet innvendig og rundt kantene med denne blandingen. Dette gir en nydelig smak av hvitløk og gjør brødet ekstra sprøtt i airfryeren.
  3. Legg brien inni brødet og dryss over litt frisk rosmarin eller timian. Plasser brødet i airfryeren og strø over revet parmesan. Du kan også vente med å strø på parmesan til det gjenstår 8-10 minutter av steketiden.
  4. Stek på 170°C i 20 minutter. Brødet blir sprøtt og gyllent, og osten smelter perfekt. Ta brødet forsiktig ut og server.

Kommentar:

Innmaten av brødet kan du rive opp i små biter, det samme gjelder brød lokket. Kutt det opp i terninger. Bland det med olje og krydder og stek gjerne ved siden av brødet med brie for ekstra brød og til å dippe. Eventuelt kan du bruke det som garnityr til en salat, eller en suppe ved en senere anledning.

Flere oppskrifter på vei

Det vil i nærmeste fremtid komme enda flere oppskrifter her på nettsiden, så bare å følge med. Følg meg gjerne i mine sosiale medier også.

Du finner meg her:

Instagram

SNAPCHAT

FACEBOOK

FACEBOOK AIRFRYER GRUPPE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhet! Kickstart med Airfryer ute nå! Kjøp nå!