Bakt hvitløk i airfryer | matpaaminutter

Hel hvitløk bakt i airfryer

Har du prøvd å bake hele hvitløk?

Det gir en ekstra god smak og jeg kan love deg at det er en ren fryd å ha dette ferdig laget på kjøkkenbenken, eller i kjøleskapet. Jeg kjøper som oftest et helt «nett» med hele hvitløk når jeg først kjøper det. Og da som regel i asiatiske butikker, da de er vesentlig billigere enn i kjedebutikkene.

Hvorfor bake hvitløk?

Har du noen gang kastet hele hvitløk som du ikke har rukket å bruke opp før de har blitt for gammel?

Har du noen gang stått på kjøkkenet og laget noe godt, men du har droppet å ha i hvitløk fordi du ikke orket å rense/kutte den?

Jeg har vært god på begge opp igjennom årene.

Etter at vi fikk airfryer, har det blitt vesentlig mindre kasting. Vi har blitt så mye bedre på å «kaste» frukt og grønt i airfryeren når de begynner å synge på siste vers.

Det er utrolig mye godt man kan lage med ovnsbakte grønnsaker og frukt.

Du kan også lage bakt hvitløk i stekeovnen. Det vil ta noe lengre tid. ca.40 minutter.

Bakt hvitløk brukes på samme måte som vanlig fersk hvitløk.

Noen eksempler på typisk «hvitløks-mat»:

 • Hjemmelaget hvitløksmør, se oppskrift HER
 • Hjemmelaget aioli, se oppskrift HER
 • Hvitløksdampede blåskjell, oppskrift HER
Bakt hvitløk i airfryer

Oppbevaring og bruken av bakt hvitløk

Hvitløk som du baker, men som ikke skal brukes med det samme kan du oppbevare på et glass hvor de er dekket med en god olje. Du kan også mose dem med en stavmikser og helle i olje, slik at det blir puré. Holder seg slik i ukesvis.

Jeg bruker å sette et glass i kjøleskapet og så har jeg noe stående på en flaske ute. Lett tilgjengelig når jeg trenger det.

Dersom du moser hvitløken, kan det for noen være vanskelig å beregne mengde hvis du skal følge en oppskrift. Det enkleste da er å smake deg frem. Men står det i en oppskrift at du trenger 3 fedd, er en teskje med puré helt innafor.

Du trenger 4 stk.

 • 4 hele hvitløk
 • 2 ss olje
 • 1 klype salt

Slik gjør du

 1. Kutt av toppen av hver hvitløk, men bare slik at du så vidt kutter bort noe av selve feddene. Legg feddene på et aluminiumsfolie ark.
 2. Hell over olje hver hvitløk og strø over litt salt.
 3. Pakk dem inn i folie arket og sett dem i din airfryer på 180℃ i 20 minutter. Steng av maskinen og la dem stå inni maskinen og hvile i 10 minutter før du tar dem ut.
 4. Åpne forsiktig og hold hvitløken i hånden slik at du kan enkelt bruke tommelfinger og pekefinger til å forsiktig presse ut feddene fra bunnen. Pass på at du ikke tar med skallet.

Kommentar:

Nå som grillsesongen er i gang er det ekstra digg å ha klar hvitløk som du kan bruke til marinader til både kjøtt, fisk og grønnsaker!

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+