Airfryet søtpotet med tacokjøtt

Bakt søtpotet med tacokjøtt | airfryer | matpaaminutter

Søtpotet med tacokjøtt i airfryer

Taco potet, den perfekte retten å lage med taco restene!

Da ble det nok en oppskrift med søtpotet da folkens, hihi. Extra like ved oss har hatt sykt gode priser på en del grønnsaker siste tiden, der i blant søtpotet. Og det til 10 KRONER pr. kilo. Altså det er nesten gratis, normalt ligger den på rundt 35-45 pr kilo.

Og som dere vet så elsker jeg søtpotet og jammen er det mange av dere som gjør det også. For den kjøttformen jeg postet forleden med søtpotet har jeg fått så mange fine tilbakemeldinger på. Også fra barnefamilier der ungene ikke tidligere har spist søtpotet, så det er skikkelig gøy😍 Planen var å poste denne i går. Jeg bakte søtpoteten i airfryeren, men så måtte jeg ut på ærender. Men det passet utmerket å ha til lunsj i dag, ettersom Angelica skulle i bursdag besøk.

Jeg brukte som vanlig airfryeren til dette, men du kan også lage denne i stekeovnen. Noen vil kanskje bruke mikro. Fordelen med aifryer er at det går raskt og i tillegg blir skinnet på litt crispy og kantene litt karamellisert. Skikkelig digg faktisk.!

Søtpotet med tacokjøtt laget i airfryer

Vi bygger hus

Til de av dere som leser innleggene mine og holder dere oppdatert, så vet dere at jeg skulle avsløre en hemmelighet med dere denne helgen.

Delte nyheten først på snapchat i går ( airfryertrude heter jeg der) og i kveld delte jeg den på min Instagram.

Vi har nemlig KJØPT HUS. Vi har kjøpt en 2 mannsbolig som for tiden bygges. Vi er såpass tidlig inne i prosessen at vi rekker å være med å gjøre viktige valg og beslutninger. Vi skal gjøre noen endringer som jeg er veldig spent på. Jeg har opprettet en egen Instagram konto for husprosjektet. Så hvis du vil være med på den reisen og prosessen, så finner du den HER.

Vi blir å flytte inn i august, så enda en god stund til, men samtidig så fyker tiden av gårde.

Veldig spennende og jeg er innmari stolt og takknemlig for at vi i det hele tatt har fått muligheten til å kjøpe et nybygg. Det var absolutt ikke det jeg så for meg. Selv om vi har vært på boligjakt siste tiden, var jeg sikker på at jeg kom til å kjøpe en enebolig fra 2015 eller noe sånt.

Perfekt bolig for oss

Denne boligen føler jeg er «ment to be» for oss. Den ligger i gaten nedenfor her vi bor i dag og siden vi allerede trives innmari godt, passet det oss utmerket. I tillegg får vi mer enn nok areal inne og masse plass ute. Det beste for min del og i jobb sammenheng, er at jeg får eget grovkjøkken i tillegg Pantry. Det er helt sykt å tenke på.

Om du er på boligjakt på Askøy, så kan jeg fortelle deg at den andre delen er for salg. Den kommer på Finn i løpet av neste uke vil jeg tro,

Bare flaks og flotte bekjente gjorde at jeg fikk nyss om dette prosjektet for en stund tilbake siden. Slipper å tenke på at Angelica skal måtte bytte skole og ikke minst få lov til å være nær gode naboer vi allerede har her fra før av.

Uansett, nok avbrekk og husprat. Oppskrift på taco potet finner du under neste bilde❤️

Til 2 porsjoner trenger du

 • 1 stor søtpotet
 • 6 ss ferdig stekt tacokjøtt, eller stek 150 g karbonadedeig og ha i 1 ss tacokrydder og en skvett vann.
 • 1/2 liten løk
 • 1 vårløk
 • 2 ss mais
 • 1 ss syltet jalapenos
 • revet ost

Topping

 • Rømme
 • Salsa
 • nachos chips ( vi brukte den med ostesmak)

Kommentar:

Her kan du helt fritt velge andre grønnsaker, tilsette bønner, kikerter osv….bruk fantasien og det du har tilgjengelig.

Søtpotet med tacokjøtt laget i airfryer| oppskrift fra matpaaminutter

Slik gjør du

 1. Del søtpoteten i 2 på langs. Pensle den med olivenolje og stek dem i airfryeren på 185℃ i 45 minutter, eller til den er helt mør. Når de er ferdigstekte, mos potetkjøttet forsiktig med en gaffel uten å ødelegge skallet.
 2. Skrell og hakk grønnsakene i terninger og vend inn i tacokjøttet og fordel det over hver av de to halve søtpotetene og avslutt med revet ost. STEK i airfryer på 180°c I 7 minutter, eller til osten er gyllen. Dersom potetene er kalde må du beregne lengre tid. Ca. 15. Vent da med å ha på osten til siste 5 minuttene.
 3. Ha på rømme, salsa og nachos like før servering og server gjerne sammen med en deilig salat attåt.

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+