Bakte pærer i Airfryer

Bakte pærer med granola | Airfryer | matpaminutter

Bakte pærer i Airfryer

Har du prøvd å bake pærer i ovnen eller Airfryer før?

Det anbefales, virkelig godt! Passer nydelig godt sammen med vanilje is, eller kesam med vanilje.

Nytes som den beste dessert, så vel som du kan ha den på havregrøten en tidlig morgen (lunsj). Saftige, myke, karamelliserte pærer som du bare må å lage.

Nytes best varm eller lun.❤

Bake frukt i Airfryer

Jeg valgte å bruke airfryeren til å steke/bake pærene i.

Jeg la de i en ildfast form som jeg fikk plass til 4 halve pærer i.

Du kan gjerne bytte ut pærene med epler, innmari godt det også.

Jeg har tidligere bakt pærer hvor jeg har toppet med salt karamellsaus, så liker du søtt og salt kan du gjerne bruke det på pærene.

Pærer i Airfryer

Ingredienser til 4 halve pærer

  • 2 pærer
  • ett par dråper olje til å smøre formen med
  • 3 -4 ss sukrinsirup Maple (evt. lønnesirup eller lignende)
  • et par dråper vanilje ekstrakt
  • 2-3 ts kanel, eller etter ønsket mengde
  • 4 ss granola ( har på etter at pærene er stekt, men du kan varme hvis ønskelig.)
  • vaniljeis eller eventuelt kesam med vanilje smak.

Slik gjør du

  1. Del pærene med 2, gjerne med skallet på. bruk et parisiennejern (melonkule skje) eller lignende til å fjerne kjernehuset i pærene. Du vil da få en fordypning som du senere kan legge granola i. Skjær av en liten bit av undersiden, slik at pærene ligger stødig i formen. Du kan også legge de rett i fryeren med litt bakepapir eller folie i bunnen.
  2. Bland sirup med vanilje ekstrakt. Helle det meste av blandingen over pærene, men spar noe til å ha over isen eller granola når de er ferdig stekte.
  3. Sett formen i Airfryer, 175℃ og stek i 25 minutter(uten forvarming) I ovn 180℃ i 30 min Ca.
  4. Server de varme pærene sammen med granola og vanilje is.

Kommentar: Har du laget hjemmelaget Granola før? Denne gangen hadde jeg en kjøpe-granola, men oppskrift på Granola, som også kan lages i Airfryer, finner du HER, eller søk Granola i søkefeltet for flere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »