Airfryet plommer med yoghurt krem og mynte

Bakte plommer med yoghurt krem og mynte | matpaaminutter

Bakte plommer med mynte og gresk yoghurt

Norske plommer smaker bare helt himmelsk!

I dag vil jeg dele oppskrift på en veldig enkel dessert, laget på plommer.

Desserten kan du ha ferdig på 10 minutter! En nokså sunn dessert som smaker aldeles nydelig. En dessert som kan nytes med den beste samvittighet, hverdag som fest!

Litt tidligere enn planlagt

Egentlig hadde jeg planlagt denne for neste uke, men med nydelig sommervær ute og stor sannsynlighet for at vi nok en gang kommer til å lage denne igjen i dag. Så er det mest rettferdig ovenfor dere å dele plomme desserten her og nå❤

Norske plommer i sesong

Noe av det beste med høsten, er norske plommer og epler. Import frukt kan ikke måle seg engang.

Vi har dessverre ingen hage, men butikkene her på Askøy har heldigvis massevis av plommer nå.

Altså, når plommene er litt harde, men likevel saftig og passe syrlig.

Det gjelder å spise de og nyte de imens vi kan. De har altfor kort sesong, dessverre. August-september.

Dagens plomme dessert

En dessert som kan være klar på 10 minutter, kan vi like, ikke sant?

Det er ikke så mange desserter eller kaker å finne på denne bloggen. Kun et par innslag, en sjelden gang.

Når jeg først skal spise dessert, ønsker jeg det ikke for søtt, gjerne noe med litt syrlige smaker.

Liker du det ekstra søtt?

Plommene har jeg derfor penslet med en deilig sitronolje før de ble stekt. Men om du er «søtere» enn meg, pensler du med vanlig olje, eller litt smør.

Jeg har fått servert denne desserten flere ganger hvor plommene har blitt ristet i kanel og sukker før de stekes. Så liker du det enda søtere, kan det også være en ide for deg.

Jeg la plommene på et bakebrett og satt i Airfryer (uten forvarming) 170º i 7 minutter. Kan stekes i ovnen også, gjør samme susen.

Plommedessert i airfryer

Ingredienser

  • Norske plommer
  • olje til pensling, jeg brukte grønn sitronolje (smør kan også brukes)
  • Gresk yoghurt
  • vaniljepulver eller vaniljesukker
  • honning eller Sukrin Gold sirup
  • Sitron ( bare en lite hint i yoghurten, eller du kan rive litt sitronskall å ha i
  • Hakkede mynteblader

Kommentar:

Det smaker godt med nøtter oppå denne desserten, som

grovhakkede mandler, karamelliserte valnøtter, pistasjnøtter osv.

Jeg hadde dessverre kun chili og yoghurt nøtter i hus.

Slik gjør du

  1. Skyll plommene i kaldt vann. Del dem i to og plukk ut steinen. Leg plommene med skinnsiden ned på et smurt bakebrett/ ildfast form eller lignende. Pensle plommene med olje eller smør. Sett i airfryer 170º i 7 minutter. Noen lunde samme tid i forvarmet stekeovn. 
  2. Imens plommene bakes, lag yoghurt kremen. Ha Gresk yoghurt i en skål. Tilsett vaniljepulver, honning, presset sitron til du syns det smaker søtt og godt. Visp det godt sammen.
  3. Legg de ferdigstekte plommene i små skåler, eller på fat. Server sammen med yoghurt kremen og ha over hakkede mynteblader. Gjerne nøtter, hvis du har. 

Kommentar: Desserten serveres best lun, men varm og kald funker fint også. 

Noen liker det søtt til frokost. Så hvorfor ikke lage den til frokost? Blir helt innafor om du strør over litt deilig frokostblanding med gryn og nøtter, nam nam. Skal definitivt lages. Kan tilføye bildet av det her siden👍

PS: De sorte prikkene du ser i kremen, er bare små hint med sort flaksalt.

Syns du det er vanskelig at det ikke står nøyaktig mengde i denne oppskriften. Se her:

Til 2 porsjoner

  • 4 spiseskjeer gresk yoghurt
  • 2 gode spiseskjeer honning, eller sukrinsirup
  • 1 ts vaniljesukker eller vaniljepulver

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »