Rotgrønnsaker i Airfryer

Bakte rotgrønnsaker | Airfryer | matpaaminutter

Norske rotgrønnsaker i alle slags farger og former.

Det er så mye godt du kan lage med rotfrukter og i dag vil jeg gjerne vise deg hvor enkelt du kan lage en deilig og smaksrik ovnsbakt form med rotgrønnsaker.

Super digg sammen med både kjøtt og fisk!

Viktig å huske på

Rotgrønnsaker får vi tak i hele året, men de norske er nå i sesong og smaker ekstra godt.

Vanskelig å plukke ut en favoritt, men mine er: Gulrot, kålrot, søtpotet, sellerirot, gul bete og pastinakk.

Dersom du vil lage denne formen med bakte rotgrønnsaker, står du fritt til å bytte ut mine utvalgte med dine favoritter.

Du må gjerne ha løk oppi formen også, jeg var dessverre tom.

Det som er viktig å tenke på når du skal bake rotgrønnsaker, er at noen tar lengre tid å få ferdig.

Så jeg valgte å koke gulrøttene i forkant, det samme ville jeg gjort med kålrot. Det verste jeg vet er å få servert bakte grønnsaker som inneholder steinharde gulrøtter. Litt av matgleden forsvinner.

Misforstå meg rett. Jeg elsker å spise rå grønnsaker, men ikke på denne måten.

Ingredienser

  • 400 g assorterte beter
  • 250 g gulrot (kokte, men ikke helt gjennomkokt)
  • 2 pastinakk
  • 2 ss honning(jeg brukte sukrin sirup)
  • 2-3 ss olje
  • 1 ts tørket timian
  • salt & pepper
  • en liten skvis av presset sitron etter at de er ferdig stekte
  • Friske krydder urter, kan droppes

Slik gjør du

  1. Skrell alle rotgrønnsakene og del dem i forskjellige former, men nokså lik i tykkelse, så noen ikke blir overstekt og andre mindre stekt.
  2. Ha alle grønnsakene, inkludert de kokte gulrøttene over i en ildfast form eller bakebrett smurt med litt olje. Til deg som skal steke i Airfryer, du kan legge de rett i kurven( på risten). Fordel olje over grønnsakene, ha på krydder og honning. Bruke en sleiv eller hendene til å blande godt sammen.
  3. Sett i forvarmet stekeovn 200℃ og stek i 25-30 minutter. I Airfryer 200℃ i 22 minutter. Ha over litt presset sitron og gjerne noen friske krydder urter hvis du har.
  4. Server som tilbehør til kjøtt eller fisk. Eventuelt spis de som de er og nyt!

Har du forresten sjekket ut de to siste innleggene her?

Har delt 2 knallgode sauser, en som passer til alt, i hvertfall nesten og en supergod peppersaus.

Peppersaus finner du HER

Saus til lyst kjøtt, finner du HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »