Norske rotgrønnsaker i alle slags farger og former.
Det er så mye godt du kan lage med rotfrukter og i dag vil jeg gjerne vise deg hvor enkelt du kan lage en deilig og smaksrik ovnsbakt form med rotgrønnsaker.
Super digg sammen med både kjøtt og fisk!
Viktig å huske på
Rotgrønnsaker får vi tak i hele året, men de norske er nå i sesong og smaker ekstra godt.
Vanskelig å plukke ut en favoritt, men mine er: Gulrot, kålrot, søtpotet, sellerirot, gul bete og pastinakk.
Dersom du vil lage denne formen med bakte rotgrønnsaker, står du fritt til å bytte ut mine utvalgte med dine favoritter.
Du må gjerne ha løk oppi formen også, jeg var dessverre tom.
Det som er viktig å tenke på når du skal bake rotgrønnsaker, er at noen tar lengre tid å få ferdig.
Så jeg valgte å koke gulrøttene i forkant, det samme ville jeg gjort med kålrot. Det verste jeg vet er å få servert bakte grønnsaker som inneholder steinharde gulrøtter. Litt av matgleden forsvinner.
Misforstå meg rett. Jeg elsker å spise rå grønnsaker, men ikke på denne måten.
Ingredienser
- 400 g assorterte beter
- 250 g gulrot (kokte, men ikke helt gjennomkokt)
- 2 pastinakk
- 2 ss honning(jeg brukte sukrin sirup)
- 2-3 ss olje
- 1 ts tørket timian
- salt & pepper
- en liten skvis av presset sitron etter at de er ferdig stekte
- Friske krydder urter, kan droppes
Slik gjør du
- Skrell alle rotgrønnsakene og del dem i forskjellige former, men nokså lik i tykkelse, så noen ikke blir overstekt og andre mindre stekt.
- Ha alle grønnsakene, inkludert de kokte gulrøttene over i en ildfast form eller bakebrett smurt med litt olje. Til deg som skal steke i Airfryer, du kan legge de rett i kurven( på risten). Fordel olje over grønnsakene, ha på krydder og honning. Bruke en sleiv eller hendene til å blande godt sammen.
- Sett i forvarmet stekeovn 200℃ og stek i 25-30 minutter. I Airfryer 175-180℃ i 22 minutter. Ha over litt presset sitron og gjerne noen friske krydder urter hvis du har.
- Server som tilbehør til kjøtt eller fisk. Eventuelt spis de som de er og nyt!
Har du forresten sjekket ut de to siste innleggene her?
Har delt 2 knallgode sauser, en som passer til alt, i hvertfall nesten og en supergod peppersaus.
Peppersaus finner du HER
Saus til lyst kjøtt, finner du HER