Balsamico Kylling | Airfryer | matpaaminutter

 

Kyllingretten som virkelig får smaksløkene til å gå bananas!!

De fleste av oss spiser mye kylling og jeg vet også at mange går litt lei i perioder.

Da er det kjekt å ha noen gode kyllingretter på lur, ikke sant vel?

Det er heller ikke et minus at den lages på få minutter.

Jeg stekte disse i airfryeren, men du kan selvfølgelig steke disse i en vanlig ovn også.

Det vil bare ta bittelitt lengre tid.

Du kan servere retten med all slags godt tilbehør, som eksempelvis: bakt potet, ris, sellerirotpure, kokt brokkoli, wok grønnsaker, stekte båtpoteter, salat, potetstappe, stekt sopp osv.

Sjekk gjerne ut oppskriften på min raske enkle potetpure HER

Dette er en veldig enkel rett, men en rett med mye god smak.

Crispy skinn, som sikkert mange ikke spiser og saftig og mørt kjøtt på innsiden.

Har du ikke Airfryer, brun kyllingen først i stekepanne og sett den retti ovnen etterpå. Husk at stekepannen må tåle høy varme 200 grader!!

test alt text
airfryer
 

Oppskrift 2-3 personer

  • 5-6 kylling overlår, eller bruk kyllingbryst/lår
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss fersk persille
  • 2-3 ss fersk timian
  • 10-15 Piccolo tomater eller cherrytomater
  • 1-1,5 dl balsamico eddik
  • salt& pepper

Slik gjør du

  1. Ha oljen i en varm stekepanne. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og krydre med salt og pepper. Fres til skinnet har fått en fin og gylden brunfarge, deretter snur du de. Krydre med litt salt og pepper.
  2. Tilsett finhakket hvitløk, urtene og tomatene.. Hell over balsamico og sett pannen i en forvarmet stekeovn på 190 grader. Stekes deretter i ca. 15-20 minutter. Men sjekk. Da steketid varierer fra ovn til ovn og kylling varierer i størrelser.
  3. La kyllingen hvile et par minutter før servering.
  4. Sjyen som ligger i pannen er god som saus over kylling og eller poteter.

FOR AIRFRYER:

  1. Legg alt ( som beskrevet ovenfor) i bakebollen eller en ildfast form som passer maskinen. Stek så på 200 grader i ca.15 minutter. Størrelsen på kyllingen varierer, er de store må du beregne 20 minutter.
  2. La kyllingen hvile et par minutter før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »