Betasuppe med pinnekjøtt

Betasuppe med pinnekjøtt | matpaaminutter

Reklame | Le creuset.no

Betasuppe med pinnekjøtt | matpaaminutter

Har du pinnekjøtt igjen fra årets julemiddag? Da anbefaler jeg deg å lage en deilig og smakfull betasuppe, eller lapskaus!

Det er vel få ting som slår en rykende varm gryte med deilige grønnsaker og kjøtt på kalde vinterdager som dette.

I tillegg er den lett å lage til mange.

Har du ikke pinnekjøtt rester, kan du gjerne bruke saltkjøtt i stedet. Vi spedde på med litt pølse i tillegg, da vi hadde litt lite pinnekjøtt igjen.

Vel overstått jul

Da var jula over for denne gang. Har du hatt en fin julefeiring?

Vi har hatt en meget spesiell jul i år. En annerledes jul på mange måter. Vi har ikke fått gjort de faste juletradisjonene vi bruker å ha i førjulstiden. Vi har ikke pynta treet inne, eller fått opp julebelysningen utendørs, vi har ikke laget julekort eller den faste julekoppen som vi bruker å gi til nærmeste familie. Ingen pepperkaker eller kakemenn har blitt bakt. Ingen tur til julemarkedet i Bergen sentrum, eller pepperkakebyen.

Angelica har vært noe fortvilt over at vi ikke har fått pyntet til jul, men heldigvis har hun en bestefar som fikset et eget tre, rett utenfor hytta. De pyntet sammen på selveste julaften. Men rosa glitter, juletrall og julebrus ble dette en av høydepunktene.

Men vi har likevel hatt noen fantastiske juledager. med god mat og drikke i godt selskap som har vært helt vidunerlig for kropp og sjel.

Kjøkkenet vårt er nå 80% ferdig, jippi. Men det vil uansett ikke bli 100% ferdig før til våren, ettersom leverandøren ikke har de «manglende» produkter på lager. Men funksjonsmessig, vil det være helt ok når stekeovnene kommer, forhåpentligvis 7 januar.

Lapskaus eller betasuppe?

Personlig foretrekker jeg betasuppe fremfor lapskaus. Om du ønsker å lage denne som lapskaus i stedet, vil jeg anbefale deg å bruke melne poteter. Eventuelt kan du «jukse litt» som legenden Ingrid Espelid brukte å si. Da tilsetter du potetmos-pulver til du har ønsket tykkelse.

Det som også er veldig greit med betasuppe, er at den kan stå og småputre på svak varme i mangfoldige timer, men kan også kokes opp og serveres raskt. Her er det du som bestemmer.

Når vi først lager, bruker vi å lage litt ekstra, slik at vi kan fryse ned. Supert å ta opp kvelden i forveien og varme opp igjen.

Kjenner du noen som er alene i romjula, eller kanskje noen som sitter i isolasjon/karantene, er en skål med deilig suppe noe de garantert vil sette pris på.

Betsauppe med pinnekjøtt

Ingredienser til ca. 5 liter suppe ( 8 porsjoner)

 • 600 g ferdig kokt og renset pinnekjøtt
 • 1 kilo poteter
 • 500 g sellerirot
 • 700 g gulrøtter
 • 800 g kålrot
 • Ca. 1,5 liter kjøttkraft ( brukte kyllingfond og vann )
 • salt og pepper
 • 200 g kjøttpølse, kan droppes
 • et par spiseskjeer pinnekjøttkraft, kan droppes
pinnekjøtt- betasuppe | matpaaminutter

Slik gjør du

 1. Skrell, skyll og kutt opp poteter og grønnsaker i omtrent lik størrelse, eller passe store terninger.
 2. Ha grønnsakene over i en stor kjele/gryte og tilsett kjøttkraft og pinnekjøttkraft. Kok opp og la suppa koke til alle grønnsakene er møre.
 3. Tilsett pinnekjøtt rester og eventuelt pølse. La det stå å putre på svak varme til suppa skal serveres. Smak til med salt og pepper.

Kommentar:

Server gjerne sammen med flatbrød med godt smør.

Du trenger ikke følge oppskriften slavisk. bytt mengde med grønnsaker om hverandre, bytt gjerne noen ut o erstatt med andre. Det viktigste er smaken og at grønnsaker er ferdig kokte.

Betasuppe med pinnekjøtt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+