BETASUPPE | matpaaminutter

 

Klassisk, enkel og supergod tradisjonsrett!

Finnes i utallige varianter hele landet rundt. Jeg lager denne Betasuppen, slik min mamma alltid laget den. Matminner fra barndommen bringes videre!

For en kjappere variant og litt enklere, erstatter du saltkjøttet med røkte pølser, koteletter eller lignende. Bruker du ferske eller frosne koteletter, kok de og ha kraften med i suppen.

Har du rester av kjøtt, så er det en fint å ha i suppen.

Lag gjerne suppen klar kvelden før.

Kok kjøtter, skrell og kutt opp alle grønnsakene. Ha alt over i kjelen du skal koke det i og sett i kjøleskapet. Da er det bare å koke den til grønnsakene er møre.

Lag gjerne en stor gryte når du først er i gang, betasuppe er nemlig super å fryse ned.

Betasuppe er også god suppe å ha med på tur. Ha den bare i termosen:-)

Har ikke oppgitt hvor mange porsjoner oppskriften tilsvarer. Men ei god panne som jeg tror vil holde til 3-4 personer. Litt vrient å si nøyaktig på betasuppe:)

Har fått tilbakemelding fra flere som har sett bilde av vår BETASUPPE og spurt om jeg ikke kunne dele oppskriften.

Setter stor pris på alle meldinger og bilder jeg får av dere, TUSEN TAKK !!

Ha en knallfin onsdag videre og kom gjerne med ønsker til fremtidige oppskrifter!

Oppskrift

  • 1 røkt svineknoke, Ca. 800 gram med bein
  • 10-12 mellomstore poteter
  • 500 gram gulrøtter
  • 500 gram kålrot
  • 1 løk
  • 1,5 dl purreløk (har den i helt mot slutten av koketiden)
  • kraften fra svineknoken, i overkant av en liter
  • 2 små teskjeer salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok kjøttet til det er mørt. Svineknoke på Ca. 1 kilo trenger rundt 2 timer. Skjær bort fett og del kjøttet/riv det opp i passe biter. Skrell og kutt grønnsakene ( se bilde for størrelse ).
  2. Hell kraften fra kjøttet over grønnsakene og ha deretter i kjøttet. Kok opp og smak til med salt og pepper. La den koke på middels varme til alle grønnsakene er mør og gjennomkokt.

Kommentar:

Dersom du har i pølser i stedet for røkt svineknoke, må du nok ha i mer krydder og kjøttkraft. Bruk da 1-2 buljongterninger eller flytende kraft.

Og husk at suppen er nesten enda bedre dagen etter!

Server med flatbrød eller noen gode brødskiver til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »