Det er få ting som slår en saftig og mør biff. Sammen med en deilig rødvinssaus og hjemmelaget fries av flaskegresskar ble dette skikkelig digg 😁
Å lage biff i en airfryer er lekende lett. Du Det eneste du trenger å gjøre, er å forvarme airfryeren og legge biffen rett oppi. Ingen bruning kreves. Den ultimatum biffene i en airfryer er entrecote. Siden den har mye fett. Magrere biff som Indrefilet og ytrefilet krever at du har litt olje eller smør på for å få en god stekeskorpe.
Tiden det tar å steke en medium biff, vil variere noe ut ifra tykkelsen på biffen. I utgangspunktet bruker jeg å si at en 200grams biff med 1-1,5 cm tykkelse tar 10 minutter å steke i en forvarmet airfryer. Ønsker du den helt perfekt stekt, kan du bruke et steketermometer. Jeg har et digitalt som jeg kan lese av fra utsiden.
Biff på en helt vanlig torsdag
Planen var egentlig å lage hjemmelaget lasagne. Dagen i går var tross alt Italias nasjonaldag. Vi manglet pastaplater og måtte derfor innom butikken.
I kjøledisken lå det ekstra mør storfe mørbradbiff til 40%. Så da utgikk lasagne.
Jeg laget fries av flaskegresskaret, som jeg hadde planlagt å bruke i en wok og i et grytebrød. Men gresskar sammen med rødvinssaus er så digg og kunne vært et måltid i seg selv.
Dette måltidet har du ferdig på under 30 minutter!
Til 4 personer trenger du
- 600 g storfe biffkjøtt
- 5 ss olje til steking
- salt, pepper og hvitløkspulver
Gresskar fries
- 1 flaskegresskar, eller hokkaido
- 4 ss olje
- salt, pepper og hvitløkspulver
Grønnsaker
- Padron paprika
Rødvinssaus
- 2 store sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 10-15 blåbær, valgfritt
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 dl oksekraft
- 2 1/2 dl rødvin
- salt og pepper
- ca. 4 ss romtemperert smør
- sukkerkulør, valgfritt
Slik gjør du
- Legg kjøttet på kjøkkenbenken i 30 minutter før tilberedning.
- Forvarm airfryeren til 185℃. Skrell og kutt gresskaret i 1 cm tykke staver. Så jevnstore som mulig for best resultat. Ha dem over i en plastikkpose eller en beholder med lokk. Ha over olje og krydder. Rist godt. Legg friesene i den varme airfryeren og stek dem i 15 minutter, eller til dem er mør og krispy. Rist godt halvveis i steketiden.
- I mellomtiden lager du rødvinssausen. Finhakk løk og hvitløk og ha i en liten kjele med alle ingrediensene, utenom smøret. Kok opp og rør innimellom. La det stå og småkoke til mengden har halvert seg. Sil blandingen og ha den tilbake i panna. Pisk inn smøret, litt og litt. Ha i sukkerkulør om du ønsker en mørkere og jevnere farge. Smak til med salt og pepper.
- Når friesene er ferdig, ta dem utav airfryeren og legg dem til siden. Skru opp temperaturen til 200℃. Gni biffene inn med olje og ha på krydder. Legg biffene i airfryeren og stek i 8-10 minutter for medium stekt. Snu halvveis om din airfryer anbefaler det. Bruk gjerne et steketermometer for helt nøyaktig steking.
- Ha padron paprika oppi sammen med biffene de siste 3 minuttene. I mens biffene hviler på benken noen minutter, ha tilbake friesene i airfryer og «skjerp» dem i 2 minutter. Server biffene sammen med fries, rødvinssaus og padron paprika.
Med det ønsker jeg dere en riktig fin helg og god pinse❤️ Håper vi får oppholdsvær og noe stigende temperaturer de neste dagene her på Vestlandet!
Tagg meg gjerne #matpaaminutter @matpaaminutter.no