BIFF MED PEPPERSAUS OG FLØTEGRATINERTE POTETER

 

En god klassiker som vi aldri blir lei av!

Hvem liker ikke en god, mør og saftig biff. Med en god saus og hjemmelagde fløtegratinerte poteter.

Vi stekte både biff og fløtepotetene i Airfryer, men du lager fint biff på panne og poteter i ovnen om det passer deg best!

Oppskrift 4 personer

FLØTEPOTETER

  • 10 poteter
  • 2 fedd hvitløk
  • Ca. 3 dl matfløte , lett
  • 1 dl revet ost
  • salt & pepper

Slik gjør du

  1. Kutt potetene i skiver, ikke for tynne. Ha poteter i en kjele og ha i hakket hvitløk og fløte, sånn at det akkurat dekker potetene.
  2. Kok opp og la de koke på svak varme til poteten er møre. Smak til med salt& pepper. Ha potetene over i bakebolle/ildfast form som passer Airfryer og strø over ost. Stekes på 180 grader i Ca. 5 min.

Skal du steke i ovnen, kan du bare legge potene i en ildfast form og gratinere de på Ca. 200℃ til osten blir gyllen!

PEPPERSAUS

  • olje til steking
  • 1 paprika, grønn eller rød
  • 1 ss hele pepperkorn, gjerne en miks
  • 2 sjalottløke eller 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 mellomstore sjaminjonger
  • 250 ml redusert oksekraft (kyllingkraft kan også brukes)
  • 1 ss sukringold, eller vanlig sukker
  • 3 dl matfløte, gjerne lett variant
  • 1 ss maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann
  • sukkerkulør, et par dråper eller til ønsket brunfarge.
  • Salt og Peppermiks

Slik gjør du

  1. Kutt grønnsakene opp i små terninger og finhakk hvitløken eller bruk en hvitløk presse.
  2. Ha en spiseskje olje i en varm panne. Ha oppi alle grønnsakene, sammen med hvitløk og hele pepperkorn.
  3. Surr dette et lite minutt før du heller over Cognac. Rør lett og ha i kraften, sukker og fløte.
  4. Kok opp, smak til og sil sausen.( noen ganger liker jeg å ikke sile den, da knuser jeg pepperkorn i en morter før jeg har de i panna)

BIFF OG CHERRYTOMATER

  1. Krydre biffene med salt og pepper og legg på grillristen i Airfryer, sammen med tomatene.
  2. Stek på 200 grader i Ca. 6-7 minutter, for en standard 150g medium stekt. ( steketid vil variere noe ut ifra tykkelse og effekten på din airfryer Det samme gjelder om de som velger å steke biffen i panna eller på grillen.
  3. Husk å la biffen hvile et noen minutter før du skjærer i den.

Tips : Stek fløtepoter først og la de hvile mens du steker biffene, dersom du skal lage begge deler i Airfryer


Airfryet ytrefilet

Trenger du mer inspirasjon eller tips til god saus som passer til biff, ta en titt på DENNE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »