Biff Stroganoff, en velkjent og berømt klassiker!
Jeg har laget en mat på minutter versjon som du kan ha ferdig på knappe 25 minutter.
En god gryte med saus og kjøtt blir aldri feil og noe de aller fleste av oss elsker.
Hverdagsversjonen er vel så god som klassikeren. Har du ekstra god tid, eller ønsker en bedre lørdagsmiddag så er det svært få justeringer som skal til for å oppgradere denne til et festmåltid.
Stas om du har yst til å teste den ut❤
Restemiddag
Sist uke delte jeg oppskriften på helstekt biff i airfryer, Vi stekte da en biff på godt over en kilo og selv om vi delte med gode naboer, ble det rester.
Noe gikk til stekt ris og resten ble altså med oppi denne deilige gryta her. Du kan også bytte ut biff med kylling eller svin om du liker det bedre. For en billig, men absolutt veldig godt alternativ kan du også bruke kjøttdeig.
Se tips nederst, etter oppskrift for hvordan du enkelt kan lage den om til et reint festmåltid.
Biff Stroganoff er en av, om ikke den mest berømte Russiske matretten. Et land som nå har gått til krig mot nabolandet sitt Ukraina og mot Europa. Det er grusomt og fortvilende at dette faktisk skjer. ❤❤❤
Dette trenger du til 3 personer
- 600 g biffkjøtt
- Olje/smør til steking
- 2 løk
- 5 mellomstore sopp (aroma eller sjampinjong)
- 1,5 ss tomatpure
- 1 ts paprikapulver
- 1,5 dl vann og 1 buljongterning eller 1 ss kalv/okse fond
- 2 dl creme fraiche
- salt og pepper ( brukte o,5 ts salt og 0,5 ts sort pepper)
Slik gjør du
- Brun kjøttet i panne med litt smør eller olje. Legg til sides. Stek gjerne i flere omganger.
- Del sopp og løk opp og brun i samme panne som du bruna kjøttet. Ha kjøttet tilbake i panna med sopp og løk.
- tilsett tomatpure og kraft. Krydre med paprikapulver, salt og pepper. Kok opp. Ha i creme fraiche og la gryta stå på halv varme og putre i 5 minutter, eller lengre. Husk å smake til.
- Server gjerne med potetstappe, kokte poteter, ris, sellerirotpure og eller en salat ved siden av
Kommentar
Ønsker du en mer fyldig gryte med litt mer kjærlighet. Strø over 2 ss hvetemel over kjøttet og grønnsakene før du har i kraften. Hell i 1 dl rødvin sammen med kraften. Dette vil gjøre smaken og konsistensen enda bedre.
Grønnsaker som paprika og gulrot smaker også godt i en Stroganoff.
Kokte grønnsaker som blomkål og brokkoli er også godt ved siden av.
Oppskrifter på et par andre herlige gryter, se her
Bacon& cheese burger gryte, oppskrift HER
Bali kyllinggryte, oppskrift HER
Chicken curry gryterett, oppskrift HER
Italiensk gryte, one-pot, oppskrift HER
Pastagryte med kylling og Chorizo, oppskrift HER