Nydelige blåbærpannekaker laget på Havremel og banan og uten tilsatt sukker! Disse er luftige, saftige, søte og gode. Laget de noe mindre søt enn vanlig, siden vi begge ønsket bacon på. Håper du blir fristet til å lage dem også!
Pannekaker til frokost, lunsj og dessert
Pannekaker er innmari godt. Uansett når på døgnet en får det servert. Blåbærpannekakene jeg deler med dere i dag, er bevisst laget mindre søt, siden vi bestemte oss for å ha bacon på i tillegg. Smør på flesk kan bli litt voldsomt til frokost. Så her justerer du selv hvor søte du ønsker dem.
Dropper du baconet tilsett mer søtning i røra.
Håper du vil lage disse og at du vil like dem minst like godt som oss❤
Ingredienser til Ca. 8 pannekaker
- 100 gram havregryn
- 1 banan, kan sløyfes
- 100 gram sammalt grovt
- 2 store egg eller 3 små
- 2 ss gresk yoghurt
- 3 ss sukrin gold
- 1 spiseskje bakepulver, uten topp
- 1 liten klype salt
- 2 dl lettmelk
- 2 ss smeltet smør
- blåbær
Topping, valgfritt
Sprøstekt bacon og sukrin gold sirup eller lønnesirup
Slik gjør du
- Kjør alle ingrediensene til en glatt røre i en blender eller med stavmikser. Juster med væske og mel etter behov. Røren skal være middels tykk.
- La røren svelle noen minutter før du begynner å steke.
- Du kan legge blåbærene på etter at du har fått røra i panna eller du kan vende dem inn i røra. Dette bestemmer du helt selv.
- Stek på middels varme, bruk litt fett i panna. Snu når de begynner å boble.
Kommentar: Server nystekte som de er eller sammen med bacon og sirup.
Pannekakene kan fryses, husk mellomlag papir. Perfekt tur/matpakke mat.