Blomkål og brokkolisuppe med sprøstekt spekeskinke, nam nam! Suppe som hører høst og vinteren til og som hele familien vil like.
Hadde et lite håp om at våren var kommet for å bli på Vestlandet, men den gang ei.
Våren lar virkelig vente på seg og i mellomtiden er det bare å kle seg godt å spise «vintermat»
Bestemte jeg meg for å lage blomkålsuppe, men siden jeg hadde litt brokkoli liggende ble det til slutt blokål OG brokkolisuppe. Den ble både lunsj og middag her i uken som gikk.
Suppe er enkelt, godt og kjapt lage.
Syns du blomkålsuppe i utgangspunktet er kjedelig, så tror jeg denne er noe for deg.
Jeg hadde i dråper med favoritt chilioljen på suppen som virkelig prikken over i’en.
Så då håper jeg du også har lyst til å prøve oppskriften min❤
Blomkål – og brokkolisuppe
Oppskrift 4 personer
- 700 gram stilk/blader og rot av blomkål og brokkoli ( 1 hel av hver sort )
- 2 liter vann
- 4-5 ss grønnsaksfond
- 3 ss hvetemel
- 2 dl skummet melk
- 2 dl lett matfløte
- 1,5 ts salt
- 1/2 ts sort pepper
- saften av 2 båter sitron
- blomkål buketter
- brokkolibuketter
- Spekeskinke 3-4 skiver pr person ( ellers kan du bruke kylling, Chorizo, bacon osv..)
Slik gjør du
- Del opp blomkål og brokkoli i buketter. Ta vare på stilk og blader. Ha 2 liter vann i en kjele og sett på kok. Ha alt av blader, stilk og noe av blomkål og brokkolien i vannet. La det koke i 10- 15 minutter
- Bruke en hulle sleiv eller klype og fjern blader og tykke stilker fra suppen. Rist melet i en boks sammen med melken og hell i suppen. Tilsett salt, pepper og la det koke opp. La den småkoke i 5-10 minutter.
- Blansjer blomkål og brokkoli bukettene i en kjele med vann og skyll i kaldt vann så snart de er ferdige.
- Ha til slutt i fløte og sitron i suppen og smak til.
- Spekeskinke kan du sprøsteke i en tørr stekepanne på høy varme eller i Airfryer. Det tar bare noen minutter.
- Server suppen rykende varm og har du chili olje stående, bruk den eller en annen forfriskende olivenolje med eller uten smak.
Blomkål -og brokkolisuppe
#matpaaminutter #hverdagsmat