Bollekake laget i airfryer med bringebær og vaniljekrem | matpaaminutter

Bollekake i airfryer med bringebær og vaniljekrem
Bollekake med bringebær og vaniljekrem laget i airfryer

Jeg elsker gjærbakst! Hjemmebakt smaker alltid best.

Selv om det i dag er skolebrødets dag, skal du få oppskriften på en av mine favoritt bollekaker. Boller som er fylt med søte og deilige friske bringebær, vaniljekrem og hvit sjokolade.

Friskheten fra bringebærene gir bollene en deilig smak av sommer, samtidig som de er søte og gode.

Bollesteking

Stekte bollekaken i en hjerteform, mener og huske at den er fra Nille men selges sikkert flere steder😊

Selv om vi stekte vår bollekake i airfryer, m du gjerne steke den i ovn.

Selv om det ikke går særlig raskere å steke bollekake i en airfryer, så velger jeg å tro at jeg har spart strøm. For her stekes den på 20 minutter, uten forvarming. ( selv om jeg i tillegg etterhevet bollene i airfryer på 40℃).

Skulle jeg bakt massevis av boller, hadde jeg definitivt brukt stekeovnen. Men så lenge det er mindre mengder, syns jeg at aifryeren gjør en aldeles perfekt jobb.

Bollekake med bringebær og vaniljekrem | airfryer| matpaaminutter

Du trenger

Bolledeig

  • 480 g hvetemel
  • 120 g sukker, eller annen søtning
  • 5 g tørrgjær, eller 25 g fersk
  • 1 ts kardemomme
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 1/2 dl lettmelk, lunken
  • 1 ss honning
  • 1 egg
  • 30 gram romtemperert smør, til slutt
  • 3 ss ekstra hvetemel, etter behov helt til slutt

Fyll

  • vaniljekrem
  • ca. 200 g friske bringebær
  • 50 g hvit sjokolade

Slik gjør du

  1. Bland sammen honning, lunken melk og gjør i en liten skål eler desilitermål.
  2. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen og spe på med det våte litt og litt. Elt deigen godt med i en elte maskin eller for hånd, i minst 10 minutter. Ha i det romtempererte smøret litt og litt og elt videre i 3 minutter, eller til deigen er glatt og smidig. Dersom deigen er noe klissete, kan du tilsette 1-3 ss hvetemel. Sett deigen tildekket på et lunt sted i 1 time, eller til dobbel størrelse.
  3. Ha mel på bakebordet ved behov. Kjevle deigen ut til en rektangelformet leiv. Smør vaniljekremen utover hele flaten, men la det være igjen 1 cm på ene langsiden uten vaniljekrem. Del opp bringebærene i to med fingrene og fordel dem jevnt over vaniljekremen. Riv eller grovhakk sjokolade og strø over, spar gjerne noe av sjokoladen til å ha oppå bollekaken mot slutten av steketiden.
  4. Sett bollene i en smurt kakefor/bakeform som passer din airfryer, eller pensle airfyrer kurven med olje og plasser bollene der. La bollene etterheve i 30 minutter, på 40℃ i airfryeren. Har du en airfryer som ikke går så langt ned i temperatur, sett dem på et lunt sted.
  5. Pensle bollene med melk og stek dem på 150-155℃ i 20 minutter. Løsne kakeformen og ta den ut de siste 5 minuttene. Bruker du en bakebolle som ikke har en «ramme» rundt, løft dem forsiktig utav og sett bollekaken tilbake i airfryeren. Dette for at de skal få en fin og gyden farge/ og skorpe rundt det hele. Har du igjen litt sjokolade, kan du rive/hakke og ha den over bollene de siste 5 minuttene. Bollene er ferdig når de har fått en fin og gyllen farge. La dem hvile/kjøle seg ned noe før servering.
Bollekake i airfryer med bringebær og hvit sjokolade
Bollekake med bringebær, vaniljekrem og hvit sjokolade. Stekt i airfryer

Har du spørsmål eller lurer på noe angående dette innlegget, eller har spørsmål rundt airfryer eller bare vil si hei, ikke nøl med å ta kontakt❤ Og med det ønsker jeg dere en riktig god helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+