Boller med salt karamell og pistasjenøtter | matpaaminutter

 

Nystekte søte og saftige karamell knuter. Fylt med Proteinella zero salted caramel, hakkede pistasjnøtter og et lett dryss med sukrin melis på toppen:)

Bakesøndag, var det vi brukte sist søndag til.

Boller og rundstykker i forskjellige format og med forskjellig fyll.

Noe med og noe uten sukker.

Bakesøndag

Det er ikke så ofte vi bruker å bake boller og kaker, men en gang i blant.

Mini på 5 år, syns det er stor stas og det var hun som laget alle boller og knuter. Med bittelitt hjelp fra meg da.

Tålmodigheten lenge leve…..er ikke gøy når du er 5 år og må vente SÅÅÅ lenge, for at deilgen skal heve seg stor og fin.

Har for tiden pågående avstemning på Instagram, om oppskrift på disse knuttene skulle publiseres i dag. Eller om en Sukkerfri eplekake med havregryn skulle publiseres. Akkurat nå har det seg slik at ønsket 58% denne.

Jeg lytter til mine trofaste følgere, så eplekaken kommer siden.

Skal du lage disse allerede i morgen eller søndag, er det jo tvilsomt at du får tak i dette karamell pålegget, men kan ertattes med noe som fås kjøpt i alle dagligvare forretninger.

Se i oppskriften.

For å se flere boller og annen gjærbakst fra oss se her

Proteinella Salted caramel fra Bodylab er noe av det beste jeg har smakt.

Dette pålegget er uten tilsatt sukker og smaken er det ingenting å utsette på.

Reklame, men KKE SPONSET. Kjøpt og betalt selv.

Bestilte mitt via denne nettbutikken her, som jeg forøvrig digger Fightit

Angrer alt på at jeg ikke bestilte flere glass.

Stor bolledeig

Oppskriften holdt til 10 karamellsnurrer og resten laget mini kanel snurrer og sommerboller av.

Totalt får du ca 25 boller ut av oppskriften.

Oppskrift

  • 930 g hvetemel
  • 100 g sukrin gold, eller lignende
  • 1/2-1 pose tørrgjær, til søte deiger (halv hvis du vil heve over lengre tid)
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts ekte vanilje pulver/ evt ekte vanilje sukker
  • 5 dl lettmelk, lunken
  • 2 ss honning/ sukringold sirup
  • 1 egg
  • 80 gram romtemperert smør
  • Fyll : 1 glass Zero Proteinella salted caramel
  • 1 håndfull hakkede pistasjnøtter

Kommentar: Til deg som ikke har salt karamell pålegg i hus bruk : 1 glass HAPÅ og lett dryss med maldonsalt. Bankers!

Om du lager knuter eller snurrer, er helt opp til deg. Smaken er like god uansett hva du velger å gjøre!

Slik gjør du

  1. Bland alt i en stor bakebolle, bortsett fra smør.
  2. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.
  3. Kjør i ca 5-10 minutter.
  4. Ha i smør klatter litt og lett mens deigen eltes på lav hastighet.
  5. Kjør til deigen er så smidig at den slipper bakebollen. Ha i mer mel hvis behov.
  6. Hev deigen i ca 1-2 timer på et lunt sted.(kommer an på mengde gjær)
  7. Ha deigen ut på benken og bruk litt mel om den skulle være litt klissete. Kjevle den til ca. 1 cm tykkelse. Smør utover fyllet, jo mer på desto bedre, uten å overdrive.
  8. Etterheves i Ca 45-60 minutter.
  9. Stekes på 210 grader i ca 10-12 minutter.

Kommentar:

Avkjøle på rist. Ha gjerne litt sukrin melis dryss over ved servering.

Dersom du ikke skal spise de samme da, bør de fryses så fort de er nedkjølt.

 
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »