Bourbon glaze oppskrift | matpaaminutter

Bourbon glaze

Er du stadig på jakt etter den ultimate sausen til grillmaten? Da håper og tror jeg at dette kan være «the one»?!

Bourbon glaze, en sticky, smaksrik saus, laget med Jack Daniel’s. Dette er saus du serverer sammen med, eller på verdens beste burger. Den kan pensles på mat som spareribs, laks, svinefilet, kylling, eller serveres ved siden av.

Dette er en saus jeg har laget i en årrekke, men som jeg alltid bruker å lage på slump. Når jeg har delt oppskrift med venner og familie har jeg bare skrevet ca. mengder og bedt de smake seg frem for perfekt smak.

Selv om en følger en oppskrift til punkt og prikke kan smaken variere. Så selv om du kan oppskriften i blinde, smak alltid.

Så feil kan man ta

Mens man er innom temaet, SMAK til…..Jeg husker en tur jeg hadde offshore, huff….Det sto biff stroganoff på menyen. Det var en rigg med 300 mann om bord, så det var store mengder som skulle lages. Kjøttet ble brunet på den svære stekeplaten før det ble flyttet over i grytene. Krydderboksene om bord er for det meste av den største sorten på 250g +. Det kreves en god del spiseskjeer paprikapulver til så mange, så det gikk sikkert med 1/5 del boks.

Problemet derimot, var at krydderleverandøren hadde byttet ut den gamle etiketten, noe jeg helt overså. Man henter på autopilot for å si det sånn. Så det jeg og min daværende fantastiske kjøkkensjef Svein hadde krydret ALT kjøttet med var….CAYENNEPEPPER!

Kan du tro. Er det mulig! Ja, men første og siste gang for å si det sånn. Gryten ble spedd ut med ekstra fløte, melk og tilsatt sukker for å prøve å jenke ned den brennhete smaken.

Gryten ble overraskende godt tatt i mot og ingen klager. Store deler av mannskapet her var engelske og de likte godt at den var ekstra spicy.

Bourbon glaze | matpaaminutter

Oppskrift til ca. 4 porsjoner (alt etter hva en bruker det til)

 • 70 g Sukrin Gold, du kan også bruke vanlig brunt sukker om du ønsker
 • 3 ss eplecidereddik
 • 2 ss ketchup
 • 3 ss worschestershiresaus
 • 1 boks hermetiske ananas, 227g inkludert juicen ( men kun halvparten av ananasbitene)
 • 4 fedd hvitløk
 • 3 ss Sukrin Sirup, eller honning
 • 1 dl Jack daniel’s Whiskey, eller annen søt Bourbon
 • 1/2 dl vann
 • 1 knivspiss chiliflakes
 • salt og pepper
 • 1 ts røykolje, valgfritt ( gir det lille ekstra)

Slik gjør du

 1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under stadig omrøring.
 2. La sausen stå og småkoke på litt over middelsvarme til den tykner, ca. 15-20 minutter, gjerne lengre. Rør innimellom. Når du syns den er tykk nok, er den ferdig.
 3. Kjør sausen glatt med en stavmikser eller bruk en blender og smak til.

Kommentar:

Denne sausen har en kraftig smak, så det trengs ikke store mengder av den. Sausen vil tykne enda mer når den blir kald. Men vil tynnes ut igjen så fort den varmebehandles. Denne kan stå i minst en uke i kjøleskapet.

Forsinket innlegg

Jeg hadde håpet på å få ut denne oppskriften i helga som var, men det ble en travel helg så dessverre måtte jeg vente med å poste den til nå. Beklager det.

Jeg har mange jern i ilden for tiden og døgnet har ikke alltid nok timer til at jeg får gjort alt som jeg skulle ha ønsket.

Skal etter hvert/snart fortelle noe av det som har gjort at jeg har vært så opptatt siste månedene/ året😊

Jeg håper du har lyst til å prøve ut denne deilige sausen her! Jeg liker forresten ikke Whiskey, men jeg handler stort sett alltid med ei flaske sånn hvert 3dje år sånn at jeg har det tilgjengelig, kun pga. av denne sausen her!

Det kommer snart flere oppskrifter her, så følg med❤

Tagg meg gjerne #matpaaminutter @matpaaminutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+