Bringebær snurrer med ostekrem uten tilsatt sukker

 

Da var det endelig helg igjen!

Har du planer om å bake i helgen, så vil jeg gjerne at du tester ut disse.

En litt annerledes smak på bollene enn det du kanskje er vant med, men forandring fryder:)

Litt syrligere og ikke fullt så søt smak, men likevel en nydelig smak!

De er i tillegg super saftige, luftig og smaker faktisk like bra dagen etter.

Lå dem bare stå tildekket på kjøkkenbenken over natten, om de får stå i fred da.

Søt gjærdeig, uten tilsatt sukker er brukt. Stort sett samme basis oppskriften jeg alltid bruker.

Denne har jeg også publisert tidligere, men fyllet her er jo nytt 🙂

Har du ikke frosne bringebær, bruk gjerne rørte bringebær eller syltetøy.

Husk da å droppe maizena.

Ha ei riktig så fin helg videre:)

 

Oppskrift

  • 930 g hvetemel
  • 100 g zero 100% erythritol eller evt sukrin
  • 1 Pose tørrgjær, til søte deiger
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts ekte vanilje pulver/ evt ekte vanilje sukker
  • 5 dl lettmelk, lunken
  • 2 ss honning
  • 1 egg
  • 80 gram romtemperert smør

Ostekrem

  • 70 gram meierismør
  • 1,5 pk philadelpia lett
  • 70 gram sukrin melis
  • 1 liten ts vanilje pulver eller vanilje sukker
  • saften av 1/2 lime

fyll til innside

  • 1,5 pk frosne bringebær
  • 2 ss maizena

Glasur

  • 2 dl lett fløte
  • 1 dl sukrin melis
  • 50 gram philadelphia lett

Slik gjør du

  1. Bland alt i en stor bakebolle, bortsett fra smør. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.
  2. Kjør i Ca. 5-10 minutter. Ha i smør klatter litt og lett mens deigen eltes på lav hastighet.
  3. Kjør til deigen er så smidig at den slipper bakebollen.
  4. Hev deigen i Ca. 1 time på et lunt sted.
  5. Lag ostekrem til fyll ved å vispe sammen alle ingrediensene til kremen. Ha gjerne i mer søtning om du vil ha enda søtere smak.
  6. Ha deigen ut på benken og bruk litt mel om den skulle være litt klissete. Kjevle den til ca. 1 cm tykkelse.
  7. Smør utover ostekremen til et jevnt lag. Ha de frosne bringebærene over i en skål og vend i 2 ss maizena.
  8. Strø over blandingen oppå ostekremen. Rull sammen til en pølse og del opp i passe tykke skiver.
  9. Legg over i langpanne og ha på plast. Etterhev i ca 1 time
  10. stek så bollene på 200 grader i C. 30 minutter i midt i ovnen.
  11. Pisk sammen ingrediensene til glasur.
  12. Avkjøl litt før du heller over glasuren

Kommentar:

Server lun eller romtemperert.


boller med bringebær og ostekrem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »