Brødkrutonger | airfryer | matpaaminutter

Lag hjemmelagde krutonger av tørt brød i stedet for å kaste det!

Vi kaster over 170.000 brød hver enste dag, bare her i Norge.

Krutonger er veldig godt å ha i salat, men også til suppe garnityr.

Får du ikke brukt opp krutongene dine heller, så kjører du i blenderen og får deilig brødpanering med masse smak. Som du kan bruke til panering av kylling, fisk, gratenger osv.

En trenger strengt talt ikke en oppskrift for å lage krutonger, men mange syns det er vanskelig å finne krydder som passer.

Når du har gjort det en gang og 2 får du dreisen og smaken på det skal du se:)

Du kan lage disse i stekovnen eller i en Airfryer.

Dette trenger du for et stort glass

300 g grovbrød, eller annet brød

5 ss rapsolje

1 ts salvie

1,5 ts chiliflak

1 ts rosmarin

1 ts salt

Slik gjør du

  1. Kutt brødet opp i passe store terninger og ha de over i en bolle.
  2. Ha krydder og olje i en skål og bland godt.
  3. Fordel oljemiksen over krutongene og bland godt inn. Bruk gjerne hendene for å få alt godt vendt i.
  4. Ha krutongene over i airfryer beholderen og sett den på 180 grader i 8 minutter. De er ferdig når de har fått en fin gyllen farge og er sprø.

Har du ikke airfryer så tar du de på brett eller i en ildfast beholder og steker på 200 grader i 10-12 minutter. Følg med det steketid kan variere noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »