Inspirasjon til enkelt, sunt og godt tilbehør til hverdagsmaten, ta en titt her!
God, saftig og krydret Brokkolisalat med krønsj. Passer til kjøtt, fisk og en «must have» til grillmat. Det perfekte sommer tilbehøret spør du meg.
Liker du kyllingsalat med curry, vil du elske denne!
Den kan spises som en vegetar rett som den er, gjerne tilsette noen gode krutonger eller lignende.
Vi Hadde den sammen med blant annet bakt SØTPOTET. Det var rett og slett en vanvittig god kombo:-D
Den vil holde seg godt i kjøleskapet over flere dager, så lenge den er godt tildekket.
Håper du vil gi den en sjanse❤
Brokkolisalat med curry
Oppskrift 1 stor skål til ca 4 personer
- 1 brokkoli
- 1 gulrot
- 4 ss yoghurt naturell
- 2 ss lettrømme
- 2 ss curry pulver
- 1 ts gurkemeie
- 2,5 ss sukrin gold ( eventuelt vanlig sukker )
- 1 ts salt
- 1 liten ts pepper
- 1,5 ts dijon sennep
- 2 korker hvitvinseddik ( korken på flasken)
- 2-3 ss hakket persille
- 3-4 ss ristede pinjekjerner
Slik gjør du
1. Forvell brokkolien buketter i ca. 3 minutter alt etter størrelse og ha dem over i kaldt rennende vann.
2. Skjær løk i tynne halvmåner og rasp gulroten på rivjern.
3. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de har gyllen farge ( eller i airfryer et par minutter)
4. Bland grønnsakene i en bolle og ha rømme, yoghurt og krydder i en skål. land godt og smak til.
5. Ha sausen over grønnsakene og bland sammen.
6. Strø over pinjekjerner til slutt og server.
VELBEKOMMEN
brokkolisalat ala curry