Salaten du kan du spise som den er, eller ha på siden. Den passer til det meste, som til kylling, biff, svin, fisk osv. Det er en perfekt salat, som er genialt å servere til grillmaten PRØV DEN gjerne du også!
Salaten er rask å tilberede og du kan piffe den opp enda mer hvis du ønsker det. Bare fantasien som kan sette stopper for deg.
Jeg velger stort sett alltid å gi brokkoli bukettene et lite dykk i kokende vann ( sånn type 2 minutter), bare for å få frem den nydelig grønnfargen. De skal ikke «kokes», men forvelles. ( har en liten klype bakepulver i det vannet koker opp igjen med bukettene i, da blir grønnfargen enda sterkere)
Så legges de over i isvann og kjøles ned umiddelbart.
Har tidligere delt oppskrift på brokkolisalat tidligere på min Instagram. Her på bloggen ser jeg at det kun er brokkolisalat med curry som lå ute fra før av. Den finner du her:
Dette trenger du til en 4-6 porsjoner
- 1 brokkoli, bruk gjerne stilken hvis den er fin også. Bare skjær bort ytterskallet bladene
- 2 sjalottløk
- 1 liten rødløk
- 3 ss solsikkekjerner
- 80 g sprøstekte bacon terninger
- 3 store spiseskjeer rømme lett
- 2 ss majones, gjerne lett( liker du den mer kremet, bytter du om på mengden med majones og rømme
- 1 stor ss sukrin gold, eller vanlig sukker
- 1,5 ss eplecider eddik
- 1 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- salt& pepper
Slik gjør du
- Forvell brokkoli bukettene, beskrevet i starten av innlegget.
- Sprøstek bacon terningene. Rist solsikkekjernene i en tørr, varm stekepanne.
- Lag sausen ved å blande sammen rømme, majones, finhakket hvitløk, krydder og sitronsaft.
- Ha alle grønnsakene i ei skål eller en bolle. Husk å smake til Vend inni sausen og strø over bacon og solsikkekjerner til slutt.
Velbekommen❤❤