Klassikeren har fått ekstra ingredienser i form av kylling og pasta!
En av de mest populære salatene i verden, som jeg absolutt ikke er alene om å «jazze» litt opp!
Ved å tilføre den ekstra proteiner og karbohydrater, blir det så absolutt en deilig lunsj eller middag som metter godt. Smaker aller best på en varm og fin sommerdag utendørs.
Krutonger og kylling ble stekt i airfryer
Jeg har alltid hjemmelagde krutonger i hus. Om det så bare er 3 tørre brødskiver i en pose, så lager vi krutonger av det altså. Tar knappe 10 minutter å ha de ferdig når du har en airfryer tilgjengelig. Og krutonger bruker vi alt mulig, som i salater, supper, til panering og spiser som snacks.
Kyllingen syns jeg også blir aller best når den stekes i airfryer. Den blir seriøst aldri tørrstekt.
Har du ikke airfryer, så kan du fint steke kyllingen på stekepanna eller i ovnen.
Til 2 porsjoner trenger du
- 200-250 g kyllingfilet
- 1 ss olje
- salt og pepper
- 50 g valgfri pasta
- 1 stor hjertesalat
- 40 g parmesan
- ca. 20 brødkrutonger, oppskrift på hjemmelaget finner du HER
Cesar dressing, forenklet versjon. Hjemmelaget finner du her
- 6 ss majones
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts dijonnsennep
- 2 ss revet parmesan
- 1 ts worschestershiresaus
Slik gjør du
- Kok pasta som anvist på pakken. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og ha på et tynt lag olje. Stek dem i airfryer på 185℃ i 16 minutter, eller til de er gjennomstekte. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før du kutter den opp i tynne skiver.
- Lag dressingen. Finhakk hvitløken og bland den sammen med de øvrige ingrediensene i en skål. Smak til. Vask og riv salatbladene. Bland dressingen inn i salaten. Bruk hendene for å fordele den godt.
- Fordel salaten på store fat, eller i skåler. Vend inn krutonger, kylling, kokt pasta og finkuttet parmesan like før servering.
Kommentar:
Lager du ekstra av denne for å ha med i lunsjboksen eller til neste dag, vil jeg anbefale deg å ikke blande i krutonger. De vil da bli bløte. Strø de heller over like før servering.
Snart helg igjen
Helgen nærmer seg og det er kun 4 skoledager igjen før det er sommerferie for skolebarn.
Vi skal ha avslutning for Angelica sin klasse i morgen ettermiddag. Jeg har påtatt meg ansvaret for å lage fruktfat. Vil du se fruktfatet, kan du følge med i story på min Instagram.
Det kommer en kjempegod oppskrift på søt gjærbakst, laget i airfryer kommende fredag. Så håper du titter innom å sjekker den ut i løpet av helgen❤