Calzone med taco | airfryer

 

Hjemmelaget Calzone med tacofyll, en skikkelig innertier for store og små.

Hadde tatt opp lammekjøttdeig fra fryseren for å lage en tyrkisk pizza variant, men det sto ei skål med tacorester i kjøleskapet, så ble det innbakt pizza i stedet.

Siden vi ikke hadde testet ut Calzone (innbakt pizza) i airfryer før, så måtte vi nesten bare teste det ut.

Det gikk rimelig kjapt og resultatet ble helt tipp topp!

Skal du lage til mange, er nok stekeovnen det beste. Tid og temperatur til begge deler står i oppskriften.

Vi har tidligere stort sett kun laget innbakt pizza med pesto, ost og skinke. Men det blir nok tacofyll her neste gang også, hvis minstesjefen i får bestemme.

Oppskrift til 8-9 stk. Alt etter hvor store du lager de:

Pizzadeig:

  • 2 ss olivenolje/rapsolje
  • 4 dl lunkent vann
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 500 g pizzamel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver

Pizzafyll:

  • Tacokjøtt av 300 g karbonadedeig og 1 pk tacokrydder og vann som anvist på pose
  • salsa eller pizzasaus
  • revet Mozzarella, eller annen favoritt ost
  • maiskorn
  • paprika
  • Jalapenos på glass i lake
  • 1 egg til pensling

Kommentar:

Ta salsa og jalapenos på til de voksne og bruk vanlig pizzasuas til barna.

Slik gjør du:

  1. Lag pizza deigen og la den stå til heving et lunt sted i 30 minutter.
  2. Kjevle ut en stor firkant på benken (ha godt med mel utover benken) og bruk ett pizzahjul (eller en kakeform, 16cm brukte vi) til å lage like runde sirkler. Smør pizzasaus eller tacosalsa på hele bunnen, men la det være en kant igjen uten slik at du får brettet over og «limt» sammen. Ha kjøtt, grønnsaker og ost på 1/2 parten. Ta den halvdelen uten kjøtt og brett forsiktig over den med fyll. Klem forsiktig ned og bruk gjerne en gaffel for å tette helt igjen. Så slipper det å renne noe ut under steking. Pensle pizzaen med egg og lag gjerne noen små hull for å slippe ut litt fukt under stekingen hvis du bruker veldig mye ost.
  3. Løft de forsiktig de over på bakebrett dekket med bakepapir og sett i forvarmet ovn 230grader og stek i 10-15 minutter.
  4. AIRFRYER : Legg pizzaene på bakepapir sett i din airfryer. Har pizza-kit delen, legg de oppå med litt bakepapir under. Sett på 190 grader og legg inni/oppi. Etter 4 minutter, dra bort bakepapir og stek i ytterligere 4-5 minutter til. Dette for at den skal få en fin underside og at luften skal gi det beste resultatet. Husk at tid og temp kan variere noe. Jeg fikk plass til 3 i hver omgang.
  5. Steker du i flere omganger i airfryer, må du korte ned steketiden etter første runde.
  6. Når de er ferdigstekt, la pizzaene hvile i minst 5 minutter før du serverer de. Server gjerne sammen med litt salat, rømme og guacamole.

VELBEKOMMEN

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »