Hvordan lage en hjemmelaget chicken curry, like godt om ikke bedre, enn det du får på restaurant? Det skal jeg lære deg i dag!
Rask, enkel og knallgod kyllinggryte med curry. Skikkelig smaksrik middagsrett som du kan imponere middagsgjestene med. Mengden med chili du velger avgjør hvor familievennlig den blir.
Kylling kurry er en sånn type middag du kanskje bør lage litt for mye av, hvis du skjønner. Den er smaker nemlig enda bedre på dagen etter.
Denne er enkel å lage til mange og egner seg derfor perfekt å lages til større anledninger som en bursdag, klubbkveld eller lignende.
Sausen er glutenfri og ønsker du vegetar versjon, bytter du ut kyllingkraft med grønnsaks kraft og dropper kjøttet.
Kylling i kurry er favoritt
Denne retten har fulgt meg i mange mange år. Sånn va. rundt 2010 ish.
Jeg har enda til gode at våre gjester ikke har bedt om påfyll av denne digge curry retten. Har flere venner som har lagt sin elsk på denne og det tror og håper jeg du får også. Min datter på snart 11 elsker denne. Og kunne sikkert spist den både til frokost, lunsj og middag haha😍
Jeg valgte å steke kyllingen i airfryeren. Rett og slett fordi det blir mer søl å forsteke den i panne og trenger heller ikke bekymre meg for at den svir.
Jeg elsker støpejerngrytene fra Le creuset og i dag har de gode kupong tilbud hos Kitchn med knallgode tilbud på nettopp Le creuset-
Skålen er fra serien Bitz. Er du melem i Kitchn får du i dag hele 30%avslag på en hel handel, med unntak av God deal, allerede nedsatte varer, 3 for 2 osv. Se mer på Kitchn.no Tilbudene gjelder KUN i dag, søndag 14.01. 2024
PS: Nye bilder kommer snart!! Oppdatert 14.01.2024
OPPSKRIFT 4 PERSONER
- 600 g kyllingfilet
- Olje til steking
- salt og pepper
Curry saus
- Olje til steking
- 1 stor løk
- 1 eple (skrelles)
- 2 stor kinesisk hvitløk, eller 5 fedd
- ½ rød chili
- 2 ss revet ingefær
- 2 ss karri pulver
- 1 ss curry paste
- 2 ss sukrin gold
- 400ml lett kokosmelk
- 400 ml kokosmelk(1 boks kokosmelk )
- 6 dl kyllingkraft
- Salt og pepper
- Maisenna utrørt i kaldt vann hvis du ønsker mer kremet versjon
Grønnsaker ( kan byttes ut med dine favoritter)
- 1/2 brokkoli
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 liten boks ananasringer med halvparten av juicen
- 4 vårløk
- 1/2 squash
- 2 håndfull spinatblader
- 1 boks vannkastanjer
- 1 boks bambusskudd
SLIK GJØR DU
- Kutt kyllingen i fine tynne strimler. Ha på salt og pepper og brun dem lett i stekepanne eller i din airfryer på 200℃ i ca. 8 minutter.
- Finhakk grønnsakene til sausen og fres dem i en kjele med litt olje.
- Tilsett karri og rør godt. Tilsett deretter kraft og kokosmelk. Gi det et oppkok og kjør deretter glatt med stavmikser. Ønsker du en tykkere konsistens, bruk maisenna utrørt i kaldt vann som jevning til ønsket tykkelse.
- Kutt opp grønnsaker og ha dem i gryta sammen med den stekte kyllingen. Bruker du frisk spinat, kan du vente med å ha den i like før servering. La den stå på svak varme og putre i 5-15 minutter.
- Smak til og server gjerne med kokt ris ved siden av.
#airfryer #airfryermat #airfryertrude #biff #boller #brød #burger #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #laks #lam #lunsj #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #påleggsalat #salat #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret