I morgen er det fredag. Hva med å bytte ut den faste TACOEN med å lage taco fingers i stedet??
Disse er så saftig og ikke minst krispy, takket være airfryer!
Chicken tenders
Vi har alle stått på kjøkkenet og kuttet opp kyllingfilet regnger jeg med. Og noen ganger er det slik at vi «kun» skal ha selve kyllingfileten. Den fileten ( tender) som ligger som en egen filet på siden ikke trenger å brukes. De passer perfekt til å lage disse med. Resten av kyllingfileten brukes til det samme.
Du kan variere om du vil lage de som nuggets eller strimler og du kan krydre med dine egne favoritt krydder.
Uansett, så vil dette være en sikker vinner for små og store. Har du AIRFRYER har du de ferdig på få minutter!
Dette trenger du
- 400 Kyllingfilet
Panering
- 1 dl sammalt spelt, eller hvetemel
- 3 Sammenvispet egg
- 2 dl knust cornflakes
Tilbehør
- taco saus
- Lett rømme
- blandet salat
- søtpotet fries, se hjemmelaget HER
Guacamole
- 2 avokado
- salt pepper
- lime
- hvitløk
- chili
Slik gjør du
- Skjær kyllingfilet opp i strimler. Visp sammen egg med ønsket krydder, her brukte vi hvitløk, salt og pepper
- Knus cornflakes ved å ha den oppi en pose og bruk en tresleiv til å knuse med eller lignende.
- Ha mel i en liten skål. Ta så og dypp filetene i mel, deretter i sammenvispede egg og tilslutt i cornflakes.
- Legg så på bakepapir om den skal stekes i ovn eller direkte i din airfryer, på 185℃ i 6-8 minutter, eller til dem er gjennomstekt. I ovn vil jeg tro det går ca 10 minutter på 180-200 grader.
- Lag guacamole av avokado ved å tilsette hvitløk, chili, lime, salt og pepper!
- Stek søtpotet i airfryer som i oppskrift. Frosne fries stekes på 180℃ i 15 minutter. Rist/vend dem halvveis i steketiden
Server med salat ,lett rømme og taco saus / salsa på siden!
TIPS
Dersom du har god tid, kan du legge kylling strimler i marinade over natten/ noen timer, da i yoghurt naturell og krydder. De vil da bli enda mer saftig og smakfulle 🙂