Myke deilige småkaker med gresskar og melkesjokolade, må prøves!
Har laget lignende småkaker på bloggen her før, men ikke testet med gresskar tidligere og det blir jammen ikke siste gang.
I tillegg til å smake usedvanlig godt er de super softe og deilige. De tar det knappe 20 minutter fra du starter på deigen til de er ferdigstekte. Om du har ferdig gresskarpure da vel og merke.
Lag pure av gresskar, enten ved å koke gresskarkjøttet, eller bake det i ovnen( 180℃ i ca.30 minutter, litt kortere tid i airfryer) til det er mørt. Skal du ikke bruke alt på en gang, kan du fryse den. Gjerne i isterningsposer eller lignende. Er supert å ha både i smoothie, pannekaker, til grøt, pasta med mye mer.
Jeg stekte mine cookies i airfryer, men de kan så klart stekes i stekeovn også!
Server de til kaffemat, ha med i tursekken, dessert, frokost funker fint også, eller hva med å gi bort en liten boks til noen du er glad i. Eller hva med å gi disse til alle de utkledde barna som ringer på dørene den 31 oktober🎃
Denne oppskriften er fra 2018, men har i dag byttet ut bilder og oppdatert teksten noe!!
Mye godt å lage med gresskar
Siden vi hvert år har brukt å lage lykter av gresskar, har vi måttet finne på noe å lage med fruktkjøttet. Vi har derfor i en årrekke laget forsskjellig mat med nettopp gresskar. Noen eksempler kan du se her:
Gresskarsuppe, oppskrift HER
Gresskar fries, oppskrift HER
Bollekake med gresskar i svingene, se oppskrift HER
Pannekaker med gresskar, se oppskrift HER
Karamelliserte gresskarkjerner, se oppskrift HER
Oppskrift til ca. 10 Cookies
- 180 gram havremel
- 2 ss Sukrin gold
- 1,5 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker
- 3 ss fibersirup, eller vanlig sirup
- 1 liten klype salt
- 270 gram gresskarpure (ca. 1/2 flaskegresskar medium størrelse)
- 4-5 ss melkesjokolade biter (brukte Smelt melkesjokolade fra Freia som er formet som dråper og som passer utmerket til baking.
Slik gjør du
- Lag gresskarpure av hvilket so helst gresskar. Hokkaido og flaskegresskar får du stort sett tak i året rundt. Kok opp, eller bak gresskaret i ovn, til det er mørt. Fjern skall og kjerner. Most kjøttet med stavmikser eller en gaffel.
- (Flaskegresskar/butternut deler du i 2 på tvers og steker I ovn/airfryer. Hokkaido kan du kutter opp i skiver å steke med eller uten skall.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Bland sammen alt det tørre. Bland gresskarpure sammen med sirup og sukringold og vend inn i det tørre. Vend i sjokoladebitene til slutt. Hvis gresskarkjøttet fremdeles er varmt når du har i sjokoladen, vil den smelte inni. Det gjør for såvidt ingenting. Ønsker du å se sjokoladebitene, må du kjøle massen ned før du vender i sjokoladen.
- Form massen til passe små runde boller utover bakepapiret og bruk håndflaten til å klemme dem bittelitt ned, men ikke flat dem helt ut. Hvis du liker dem flate, må du bergene kortere steketid. Du må gjerne fukte hendene med vann, de er nokså klissete.
- Stek i 8-9 minutter i Airfryer på 175 grader / i stekeovn 180 grader i 12-15 minutter.
#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #burger #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kosemat #kylling #laks #lam #lunsj #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret