I dag skal jeg dele oppskriften på en aldeles nydelig crabsticksalat!
Ikke bare har den en deilig kremete konsistens. Den er i tillegg rik på smak, akkurat passe spyicy med en sunnere vri.
Jeg har brukt lett majones og mager kesam. Men du må gjerne slå på stortromma og bruke ekte majones og rømme hvis det er mer deg!
Inspirasjon til matlaging er vel det aller viktigste. Og selvfølgelig at det er noe som er både enkelt å få til og smaker godt.
Denne er på delt førsteplass med egg og rekesalaten min.
Jeg har i denne salaten valgt å bruke frossen crabsticks, rett og slett fordi den er langt rimeligere enn den ferske.
Visste du forresten at det eneste som er av «krabbe» i crabsticks, er krabbe aroma? Det er for det meste fisk og potetstivelse….kanskje de burde bytte navn på produktet:)
Påleggsalater
Det å lage hjemmelaget påleggsalat er mye enklere enn de fleste tror. Og det som er helt sikkert og visst er at det er langt langt billigere.
Sist uke delte jeg oppskrift på en rødbetesalat på 2 måter. Den ble svært godt mottatt og flere sendte meg melding om at de gjerne ville se flere slike salater.
Så etter å ha sittet og tenkt litt ble denne til….
Jeg har enda flere på lur, men vil ikke love dere at det kommer en ny hver uke….😍
Som jeg har nevnt i alle andre påleggsalater jeg har delt tidligere, så denne heller intet unntak når det kommer til spiselige gaver.
Det å gi bort et glass eller en skål med hjemmelaget salat gleder ethvert menneske.
Til ca. 5 dl ferdig crabsticsalat
- 250 g Crabstick ( kjøper frosne som jeg tiner i kjøleskapet over natten)
- 3 hardkokte egg
- 1/4 agurk
- 2 små sjalottløk
- 1/2 boks mager kesam
- 1/2 pose lett majones
- 2 ss worschestershire saus ( kan erstattes med soyasaus)
- 1 ss tabasco, kan sløyfes
- 1 ts sukrin gold, eller annen søtning
- 1/4 ts salt
- 1/3 ts pepper
- 1/3 ts chili krydder 8 jeg elsker chili explotion fra santa marie, bruk det du har
- 2 ss srirachasaus, juster mengde hvis du liker det ekstra sterkt/eller ikke liker sterkt
- salt og pepper
- 1 ss limesaft
Kommentar:
Har du ikke alle krydderne eller sausene, så kan de erstattes. Sriracha, kan erstattes med en annen type chilisaus. Evt. kan du bruke frisk chili i salaten.
Som jeg nevnte i introen, kan også majones og kesam byttes ut med ekte majones og rømme.. Smak deg alltid frem slik at du får din beste versjon som passer deg og dine.
Slik gjør du
- Fjern plastikken fra crabsticken og kutt den opp i små terninger. Finhakk sjalottløken og fjern det midterste stykket som er vått med en skje eller en kniv. Del eggene i terninger og ha alt i en skål.
- Bland sammen majones, kesam, sauser og krydderb bruk gjerne en liten visp. Smak den til.
- Ha sausen over salaten og bland det hele forsiktig sammen. Oppbevares i en tett boks eller på glass. Er holdebar i 2-5 dager, alt ettersom hvor ofte du åpner den og tar den inn og ut av romtemperatur. Velbekomme!
Komemntar:
Den smaker aldeles nydelig sammen på ristet brød eller knekkebrød. Kan nytes alene som den er.
Den passer også utmerket på et koldtbord og som en spiselig gave å gi bort.