Curly gulrot fries | airfryer | matpaaminutter

Reklame| Inneholder annonselenker til Cosori.no

Det er ikke første gang jeg lager «chips» av grønnsaker i airfryeren og langt ifra den siste!

I dag er det curly fries av gulrøtter jeg ønsker å dele med dere.

Disse er innmari gode som snacks, men også godt som tilbehør. Om du har noen hjemme som ikke er særlig glad i gulrøtter, eller grønnsaker generelt, la de prøve disse.

Du kan bruke denne metoden på andre grønnsaker også, som squash, sellerirot, beter, osv.

Endelig tid til å dele oppskriften med dere

Jeg vet mange av dere har ventet på denne, ettersom jeg postet bilde på Instagram sist uke.

Planen var å dele den på søndag. Men det er veldig travelt for tiden og jeg rekker dessverre ikke få gjort alt jeg skulle ønsket. Beklager det.

Oppskriften er tilpasset airfryer. Det er nok gode muligheter for å lage dette i en stekeovn også, men usikker på om resultatet vil bli like bra. For å lage disse curly friesene, må du ha en «julienne» skreller, eller du kan bruke en spiralizer. Da blir de noe tykkere og krever kanskje 2 minutter mer i airfryeren.

Har du ikke det, vi jeg anbefale deg å kjøpe det. Koster rundt 80 kr og oppover. Den er super å bruke når du skal lage deg en kjapp salat også.

Du får kjøpt disse i butikker som Europris, Coop, Kitchn.

Bruk av olje i airfryer

Det er svært lite olje som skal til for å få et bra resultat på det du steker/fryer/baker/griller i en airfryer.

Derfor bruker jeg som regel alltid en sprayflaske med olje, for lettere ha kontroll på mengden med olje, men også at det blir et tynt lag som er enkelt å spre utover maten. Spesielt underveis i stekingen.

Noe mat krever 0 olje, mens noe må ha olje for ikke å bli tørrstekt. Andre ganger har jeg olje på bare for at krydder skal feste seg.

Smakløs mat er lite godt.

Dersom du ikke alt har en slik sprayflaske hjemme, kan du bruke en pensel i stedet.

Jeg samarbeider med Cosori Norge, som har en en super liten sprayflaske i nettbutikken. Fordelen med denne er at oljen ikke kommer i en tynn stråle, men som en liten dusj. Og det er som oftest mer enn nok for å få den krispen vi ønsker.

Flasken er gjenfyllbar og gjenbrukbar!

Ved å bruke rabattkoden vår vil du få 15% rabatt på denne, samt øvrige produkter og gratis frakt
For å bestille oljeflaske, trykk HER

Gulrotfries til 2 personer

  • 3 store gulrøtter
  • 2 ss olje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm airfryeren til 155℃.
  2. Skrell gulrøttene og bruk en julienne skreller til å strimle gulrøttene opp. Tørk gulrøttene godt med kjøkkenpapir.
  3. Spray eller vend inn halvparten av oljen. Strø over salt og pepper.
  4. Ha gulrøttene i den varme airfryeren. Prøv å skille dem fra hverandre så godt som mulig slik at de ikke henger helt sammenklistret.
  5. Stek i 10 minutter. Vend/ rist forsiktig på dem minst 3 ganger underveis. Dette for at du skal få best resultat. Siste 3 minuttene, har du på siste lag med olje.
  6. La dem ligge i kurven å kjøle seg ned. De vil da også bli helt sprø.

Kommentar:

Har du en airfryer som blåser veldig, vil jeg anbefale å bruke snack-lokk, damprist eller lignende slik at du unngår å få brent gulrot opp i elementene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+